Финални обучения за служители на КЗЛД в рамките на проект по ОПАК

Финални обучения за служители на КЗЛД в рамките на проект по ОПАК
 
В периода 21-23 юли град Велинград е домакин на последните две обучения, предназначени за специализираната администрация на КЗЛД, в рамките на проект „Повишаване на квалификацията и надграждане на уменията и компетенциите на служителите на КЗЛД за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията им”, с рег. № 14-22-45/26.09.2014 г. 
В обучението „Работа с бази данни – работа със софтуер за управление на бази данни (MS Access)” участие взeмат служителите в дирекция „Информационни фондове и отчетност”. Целта на обучението е експертите от дирекцията да придобият умения, свързани със създаването на бази данни в MS Access и по-конкретно работа с таблици, сортиране, филтриране на записи, импортиране на бази данни, изпълнение на заявки, създаване на отчети и използване на формули.
Служителите от дирекция „Нормативна дейност, международно сътрудничество, планиране и обучение” участват в обучение „По-ефективна комуникация с институциите на Европейския съюз, разработване на комуникационни стратегии и провеждане на информационни кампании”, което цели да надгради уменията на експертите в комуникацията им с ЕС, участие в международни преговори и провеждане на информационни кампании. 
С провеждането на тези две обучения приключва и същинската част от проекта, финансиран  от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Административен капацитет”.