42-то Народно събрание прие отчета за дейността на Комисията за защита на личните данни през 2012 г.

42-то Народно събрание прие отчета за дейността на Комисията за защита на личните данни през 2012 г.
На 12 септември 2013 г. 42-то Народно събрание прие отчета за дейността на Комисията за защита на личните данни през 2012 г. Той бе внесен за гласуване от Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, която на свое заседание от 24 юли 2013 г. единодушно реши да го подкрепи.
В доклада на Парламентарната комисия бяха посочени успешното изпълнение на приоритетите на КЗЛД за 2012 г., практиката на Комисията по основните направления на нейната дейност, сътрудничеството с други органи в национален и международен план. Специално внимание бе отделено на участието на институцията в дейностите, свързани с промените в европейската правна уредба за защита на личните данни, провеждането на преговори и сключването на споразумения за сътрудничество със сродни надзорни органи по защита на личните данни. Отбелязан бе успехът на КЗЛД в прилагането на европейските стандарти в областта на защита на личните данни.
На пленарното заседание присъства председателят на Комисията за защита на личните данни - Венета Шопова, която отговори на поставените от народните представители въпроси, свързани с актуални проблеми от обществен интерес като злоупотребата с лични данни, достъпа до трафични данни, тяхното съхранение и използване и др.
 Отчетът беше приет с 87 гласа „за” и 1 „против”.

Времето