54-та среща на работната група по защита на данните в телекомуникациите

54-та среща на работната група по защита на данните в телекомуникациите
На 2 и 3 септември 2013 г. в Берлин се проведе 54-тата среща на Международната работна група по защита на данните в сферата на телекомуникациите. Комисията за защита на личните данни бе представена от своите членове – Красимир Димитров и Валентин Енев.
По време на срещата всяка от държавите, излъчили представители, имаше възможност да представи доклад относно развитието на защитата на личните данни в сферата на телекомуникациите в съответната страна. Обсъдиха се и актуалните въпроси, свързани с наблюдението на телекомуникационните системи, по-специално програмите ПРИЗМА и ТЕМПОРА, както и защитата на неприкосновеността в социалните мрежи, преноса на данни чрез програми за VOIP телефония, както и политиката „донеси си сам” (която позволява на служителите да изпълняват служебните си задължения от свои собствени компютърни устройства). На дискусия бяха подложени и проекторезолюциите за наблюдението от въздуха (чрез дронове и безпилотни самолети) и „Големите данни” (Big data).
В края на срещата представители на Google Inc. направиха демонстрация на своя продукт Google Glass и неговите възможности. 

Водещи новини

Времето