Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред прие отчета на КЗЛД за 2008 година

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред прие отчета на КЗЛД за 2008 година
 
На свое редовно заседание, проведено на 01.04.2009 г., Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание обсъди годишния отчет за дейността на Комисията за защита на личните данни през 2008 г. Отчетът беше представен пред депутатите от председателя и членовете на КЗЛД.
Венета Шопова, председател на КЗЛД, запозна накратко народните представители с постиженията и проблемите в работата на институцията през миналата година. При обсъждането на отчета Минчо Спасов, председател на парламентарната комисия, и Надка Балева, Елиана Масева и Яни Янев, членове на комисията, зададоха редица въпроси. Основни теми на обсъждането бяха необходимостта от съгласуване на законопроекти и други нормативни актове с КЗЛД, състоянието на административния капацитет на институцията, същността на проверките, които КЗЛД осъществява, както  и ефективността на нейния административнопроизводствен процес.
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред прие единодушно годишния отчет на Комисията за защита на личните данни за 2008 година.

Водещи новини

Времето