Ученическият институт на Българската академия на науките се проведе за четвърта поредна година

Ученическият институт на Българската академия на науките се проведе за четвърта поредна година

Ученическият институт на Българската академия на науките проведе за четвърта поредна година научна сесия за ученици с интерес към изследователска и научна работа. Тази година ученици между 8 и 12 клас от училища в градовете: Благоевград, Варна, Кърджали, Монтана, Плевен, Пловдив, Правец, Разлог, Русе, Самоков, Сливен, Смолян, Стара Загора, София, Ямбол подадоха 32 проекта. Темите на ученическите разработки са от научните области: Роботика, Експериментална ядрена физика, Механика, Социолингвистика, Езикознание, Културна антропология, Информатика, Информационни технологии, Математика, Геометрия, Биология, Цитология, Химия, Екология.

Членовете на журито, определено от Председателя на БАН оцениха приноса на авторите в изследователските им разработки и класираха проектите. Всички отличени участници в сесията на Ученическия институт на БАН получиха от журито книги – дарение от Академично издателство „Проф. Марин Дринов“.

Клуб Млади Таланти предоставя възможността на десет от наградените проекти да се състезават за формирането на българския отбор за Intel ISEF и други международни конкурси, а УчИ-БАН ще поеме техните разноски за явяването им на Панаира на науката и иновациите през идния месец в София.

Наградените участници в ученическата научна сесия на УчИ-БАН – 2017 и класирането вижте тук: