КЗП: Закупилите пакетни пътувания от „Алфатур” АД могат да се обърнат за възстановяване на сумата към застрахователя „Евроинс” АД

КЗП: Закупилите пакетни пътувания от „Алфатур” АД могат да се обърнат за възстановяване на сумата към застрахователя „Евроинс” АД

Комисията за защита на потребителите (КЗП) информира закупилите пакетни пътувания от обявилите несъстоятелност „Алфатур” АД, „Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД, че могат да се обърнат за въстановянате на сумата към застрахователя, с който фирмите са сключили „застраховка професионална отговорност” – застрахователното дружество „Евроинс” АД.

Днес в Министерството на туризма (МТ) са получени официални уведомления от „Алфатур“ АД,   „Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД,  на основание чл. 105, ал. 1 от Закона за туризма, с които официално уведомяват, че и трите дружества са подали в Софийски градски съд молби за откриване на производства по несъстоятелност. Те са вписани в Националния туристически регистър и имат действащи застраховки към днешна дата.

В изпратеното до МТ уведомление „Алфатур“ АД информира, че няма туристи, които в момента се намират зад граница и остават необезпечени вследствие на ситуацията.

Комисията за защита на потребителите съветва закупилите предстоящи пакети или почивки да се въздържат от пътуване.

Водещи новини

Времето