Бригаден генерал Стоян Шопов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

Бригаден генерал Стоян Шопов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада
Бригаден генерал Стоян Шопов встъпи днес, 15 август, в длъжност „Командир на 2-ра механизирана бригада”. Той прие длъжността от досегашния командир бригаден генерал Костадин Кузмов. На тържествения ритуал, който се проведе в района на Тунджанската механизирана бригада в гр. Стара Загора, присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, както и офицери и цивилни служители от командването на Сухопътните войски.

Генерал-майор Михаил Попов изказа своята благодарност на бригаден генерал Костадин Кузмов за всеотдайната и коректна служба и изрази съжалението си, че губи един високоподготвен и достоен генерал. Той поздрави новия командир на бригадата и му пожела бъдещи успехи на командирското поприще.

В обръщението си към личния състав бригаден генерал Костадин Кузмов благодари на военнослужещите и цивилните служители за всеотдайната служба и им пожела здраве и да продължават с чест и достойнство да прославят името на 2-ра Тунджанска механизирана бригада като едно от водещите формирования в Сухопътните войски.

Бригаден генерал Стоян Шопов благодари за оказаното доверие и за подкрепата на досегашния си командир - бригаден генерал Кузмов, за споделения опит по време на службата и за здраво поставените основи, върху които военнослужещите от бригадата да стъпят и да продължат да надграждат. Той заяви, че личният състав притежава потенциал и способности за успешно справяне с предизвикателствата и изрази увереност, че „бригадата ще пребъде като елитно формирование от състава на Сухопътните войски“.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на формированията от бригадата и официално подписване и утвърждаване на Акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада”.

Водещи новини

Времето