Предложение за формиране на Елитна група до 15 години от сезон 2018-19

Предложение за формиране на Елитна група до 15 години от сезон 2018-19

Да бъде създадена Елитна юношеска група до 15 годишна възраст от сезон 2018-19 година. Това предложение бе обсъдено на днешното заседание на Комисията за детско-юношески футбол към Българския футболен съюз. Новият формат ще включва участието на 16 отбора – 14-те отбора от Първа лига и два отбора, които ще бъдат поканени по критерии. Предложението ще бъде внесено за разглеждане на следващото заседание на Изпълнителния комитет.       

По време на заседанието бяха дискутирани различни мнения относно методиката за подготовка на подрастващите футболисти с акцент върху възрастите от 8 до 14 години.

Участниците в заседанието се обединиха около мнението, че трябва да се работи по единна методика, която да бъде предоставена от БФС. Целта е младите състезатели да се доближат максимално до нивото на представяне на своите връстници от повечето европейските страни.   

По време на дискусията бе изтъкната необходимостта от това Българския футболен съюз да налага постоянен контрол върху работата на детско-юношеските школи в професионалните клубове в страната.   

Отдел „Връзки с обществеността и медии“