БФС бе домакин на семинар на тема "Дейност на Координатора за връзка с привържениците"

БФС бе домакин на семинар на тема "Дейност на Координатора за връзка с привържениците"

Българският футболен съюз бе домакин на семинар на тема: "Дейност на Координатора за връзка с привържениците" по проекта "Диалог с привържениците: 2020 и след това", който бе стартиран официално на събитието в Националната футболна база в Бояна.    

В семинара се включиха координаторите за връзка с привържениците от Първа и Втора лига, а представителите на СДВР и МВР запознаха присъстващите с някои постановки на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Специален гост на събитието бе Лукас Анастасиадис, консултант на проекта по програмата на УЕФА Supporters Direct –организация представляваща УЕФА в усилието да помогне на привържениците да бъдат равностоен партньор на собствениците и управата на  футболните клубове.

Семинарът бе открит от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов и заместник-изпълнителния директор Антон Попов, които приветстваха участниците от името на президента Борислав Михайлов. Те изразиха пълната подкрепа от страна на ръководството на БФС към дейността на координаторите за връзка с привържениците и подчертаха приноса на УЕФА за финансирането на проекта.

Всички участници се обединиха около мнението, че синхронът и комуникацията между отделните звена са от съществено значение за подобряване на работата с феновете, полицията, охранителните фирми и представителите на клубовете.

Презентация по темата беше изнесена от експерта за връзки с привържениците на Българския футболен съюз Димитър Христов, който бе и водещ на семинара.

Координатори за връзки с привържениците дискутираха и различни въпроси с началника на отдел "Спортно-Технически" при БФС Неделчо Михайлов.

Отдел „Връзки с обществеността и медии “  

Водещи новини

Времето