Министър Валентин Церовски и Н. Пр. Димитрис Куркулас връчиха договорите на изпълнителите по проект на програма ФАР “Пътища за достъп до туристически обекти”

Министър Валентин Церовски и Н. Пр. Димитрис Куркулас връчиха договорите на изпълнителите по проект на програма ФАР “Пътища за достъп до туристически обекти”
Министър Валентин Церовски и Н. Пр. Димитрис Куркулас, ръководител на делегацията на Европейската комисия в България, връчиха договорите на изпълнителите по проект на програма ФАР “Пътища за достъп до туристически обекти”. За мен е чест да съм сред вас, защото днес правим поредната крачка към реализацията на проекта “Пътища за достъп до туристически обекти”, каза министър Церовски. Общинските пътища имат изключително голямо значение за развитие на туризма и за икономиката, подчерта Н. Пр. Димитрис Куркулас. Финансирането на проекта “Пътища за достъп до туристически обекти” е на обща стойност 15.331 млн. евро, като 10 млн. евро са осигурени по програма ФАР, а 5.331 млн. евро е национално съфинансиране. По програмата ще се рехабилитират ключови четвъртокласни пътища в 10 области в Североизточен и Южен централен район на България, изтъкна министър Валентин Церовски. Общата дължина на пътните отсечки е 146 км разделени в 4 лота. Изпълнителите на строителството и супервизията бяха определени след провеждане на международни търгове. Консорциум “Родопи”, в който влизат австрийската фирма “ЩРАБАГ” и българските “Инжстрой” АД – София и “АВ” АД – Хасково, ще ремонтира пътни участъци в областите Смолян, Хасково и Кърджали, а договорът е на стойност 3 105 000 евро. Ремонтът на пътища в област Пазарджик е възложен на консорциум “Тракия”, в който влизат отново австрийската фирма “ЩРАБАГ” и българските “Инжстрой” АД – София и “АВ” АД – Хасково. Сключеният договор е за 3 275 200 евро. Смесено дружество “Месохорити – Пътни строежи - Велико Търново” ще извърши рехабилитацията на пътищата в областите Шумен, Разград и Търговище, като подписания договор е на стойност 3 714 500 евро. Пътищата в областите Варна, Добрич и Силистра ще се ремонтират от “Главболгарстрой”. Стойността на контракта е 4 174 500 евро. Супервизията ще се извършва от испанската фирма “ТИПСА” в партньорство с българската “Контролс” АД. Договорът с тях е на стойност 1 061 843 евро. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца. Дирекция “Връзки с обществеността и международна дейност”

Водещи новини

Времето