12 отбора и близо 200 деца участваха в турнира за Купата на БФС

12 отбора и близо 200 деца участваха в турнира за Купата на БФС

Отборът на „Царско село“ спечели турнира за подготвителна група за деца, родени през 2007 г. по футбол 7 за Купа БФС, който се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ и бе организиран от Зоналния съвет към БФС – София.

На финала младите надежди на „Царско село“  надиграха тима на Ботев (Пловдив) с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата, която бе много оспорвана, приключи при 1:1.

Специален гост на събитието бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който награди шампионите.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов връчи медалите на талантите на Ботев (Пловдив).

Тимът на „ДИТ“ завърши на трета позиция в крайното класиране, след като победи Левски (София) с 4:3, а съставите и на двата отбора бяха наградени от председателя на Зоналния съвет към БФС – София – Валентин Чакъров и изпълнителния директор на „Национална спортна база“ ЕАД – Пламен Манолов.  

Резултати и крайно класиране на турнира:

http://bfunion.bg/uploads/Rezultati_i_kraino_klasirane.pdf

Надпреварата бе част от Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, по която в страната се провеждат 50 турнира. Общият брой на децата, участващи годишно в тези състезания, е близо 10 000. Организацията по провеждането им се финансира съвместно от Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.

За първи път състезание при малчуганите се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, благодарение на подкрепата и усилията на министър Красен Кралев в сътрудничество с „Национална спортна база“ ЕАД.

В тридневният турнир взеха участие 12 отбора и близо 200 деца, които изиграха 36 вълнуващи двубоя с много голове. Малчуганите демонстрираха феърплей, показаха своите качества, желание и отдаденост към футболната игра за радост на своите родители и треньори.

Всички деца получиха медали, екипи, топки, храна и напитки, които бяха осигурени от БФС и Министерството на младежта и спорта.

До края на годината предстои да се изиграят още два детски турнира на стадион „Васил Левски“.

Първият ще бъде по футбол 5 за деца, родени през 2008 г. и ще се състои между 13-15 май. Надпреварата ще носи името „Иван Славков“ в памет на бившия президент на БФС и БОК.  

 

Третото състезание е посветено на Деня на София, като ще се проведе на 16-18 септември.

 Отдел "Връзки с обществеността и медии"

Времето