Министър Валентин Церовски стана почетен член на академичния форум на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”

Министър Валентин Церовски стана почетен член на академичния форум на Варненския свободен университет  “Черноризец Храбър”
Академичният съвет на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски за почетен член на академичния форум на университета. Министър Церовски изнесе във ВСУ лекция на тема “Регионалната политика на България в процеса на присъединяване към Европейския съюз”. Между Министерство на регионалното развитие и благоустройството и университета има подписан меморандум за съвместна работа. Първият етап от реализирането на меморандума беше стартирането на магистърска програма “Управление на европейски проекти”, чиято основната цел е повишаване професионалната компетентност на специалистите от държавната администрация за програмиране, планиране, управление, изпълнение, мониторинг и оценка на проекти, финансирани по програмите на Европейския съюз. Снимка: Министър Церовски връчи сертификати за преквалификация на безработни, обучавани от ВСУ "Черноризец Храбър”. Обучението е финансирано по проект “Инициативи на пазара на труда” на програма ФАР - ИСС Дирекция “Връзки с обществеността и международна дейност”