Разследване в Молдова

Разследване в Молдова

Клубът от Молдовската елитната дивизия Динамо - Auto е спрял за  неопределено време правата на двама футболисти след обвинения за уговаряне на футболни срещи. "Ние осъждаме всяко нарушение на почтеността на играта и призоваваме всички, които милеят за футбола да го предпазят от всякакви отрицателни влияния и манипулации", каза клубът в свое изявление. Клубът е отказал да разкрие имената на играчите пред Ройтерс. Миналата седмица Националната агенция за борба с корупцията на Молдова (NAC) е разпитала 12 играчи и официални лица след футболната среща между лидерите в лигата – Дачиа Чисинау и Динамо - Auto Тираспол. Дачиа спечели с 6:2.

По друг повод, NAC заяви, че двама сингапурци са били задържани при опит за уговаряне на футболни срещи. "Прокурорите са събрали доказателства, че те са  опитали да подкупят заместник-председател на молдовската футболна федерация с 50 000 щатски долара , за да помогне да уговорят мач, който трябваше да се играе в чужбина", каза NAC . Местните медии твърдят, че въпросният мач контрол е бил квалификацията за Европейско първенство до 21-години между отборите на Белгия и Молдова в понеделник.

Източник:Andrew Warshaw, "Moldovans clamp down on match-fixing with suspensions and arrests ", 27 March 2015, Inside World Football

Водещи новини

Времето