Юношите до 19 г. в подкрепа на пострадалите във Варна и Вени - Дона Сърбинска

Юношите до 19 г. в подкрепа на пострадалите във Варна и Вени - Дона Сърбинска

Шампионите се познават на терена, както и извън него. Юношеският национален отбор на България до 19 г. ни даде много поводи за радост и гордост през последната година. Младите лъвчета излязоха победители в "Групата на смъртта" на елитните квалификации срещу Италия, Чехия и Швеция и се класираха за финалите на Европейското първенство в Унгария. Възпитаниците на Александър Димитров демонстрираха умения, характер, дух, воля и мотивация на футболния терен. Сега лъвчетата отново показват тези качества, но с друга благородна цел. Желанието за помощ. Преди да отпътуват за Унгария, футболистите, начело с техният наставник Александър Димитров събраха пари, за да подпомогнат материално пострадалите от тежките наводнения във Варна, както и тяхната колежка Вени - Дона Сърбинска. Парите ще бъдат преведени на следните банкови сметки:

За Варна:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк АД

 

За Вени - Дона:

IBAN: BG23UNCR70001521818009

BIC:UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк АД

 

Припомняме, че Вени - Дона пострада при жестоката катастрофа на 11.07 в Кресненското дефиле, при която загинаха нейната майка Нина Сърбинска, както и малката й сестричка – Цвети.

Тя претърпя три операции на далак и тазобедрената става. Според лекарите периодът на възстановяване, а след това и на рехабилитация ще бъде дълъг и изисква средства, които Вени няма.

Вени - Дона Сърбинска е на 18 г. и играе на позицията защитник. Те се състезава за клуб „Спортика“ Благоевград.  Минала е през всички национални отбори за девойки, като в момента играе за А националния тим. За нея футбола е всичко.

Освен качествен състезател, Вени - Дона е и много добър човек. Тя е комуникативна, позитивна и жизнерадостна и не случайно има много приятели, които държат на нея.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на дарителската сметка.

 

 

Отдел "Връзки с обществеността и медии"