Решения на Изпълнителния комитет от 11.06.2013 г.

Решения на Изпълнителния комитет от 11.06.2013 г.

На свое редовно заседание във вторник, 11.06.2013 г., Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие отчета за работата на Съдийската комисия за сезон 2012-2013 г. Детайлен анализ за работата на комисията направи пред членовете на Изпълкома председателят на Съдийската комисия Никола Джугански. Изпълнителният комитет одобри предложение за определянето на члена на Изпълнителния комитет Йордан Христосков като Наблюдаващ работата на Съдийската комисия. Идеята на това назначение е да се подобри комуникацията на комисията с Изпълнителния комитет.
От новия сезон в "А" ФГ се въвежда използването на двама допълнителни помощник-съдии зад вратите. Финансирането на това нововъведение идва изцяло по програма на УЕФА, така че няма да струва нищо на клубовете.
Утвърдени бяха ранглистите на делегатите и съдийските наблюдатели, както и съставът на комисиите за новия сезон
Изпълнителният комитет прие новия Финансов правилник на БФС за сезон 2013-2014 г. и с оглед облекчаване бюджетите на професионалните клубове от “Б” група утвърди намаляване на съдийските такси, както следва: за главен съдия - от 500 лв. на 400 лв.; за помощник-съдии - от 300 на 250 лв.; за четвърти съдия - от 200 лв. на 150 лв.

По предложение на Професионалната футболна лига турнирът за Купата на България запазва формата си от миналия сезон.

 

Отдел "Връзки с обществеността и медии"

Водещи новини

Времето