Борислав Михайлов поднесе специален плакет за юбилея на "Славия"

Борислав Михайлов поднесе специален плакет за юбилея на "Славия"

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов поднесе специален плакет на президента на "Славия" Венцеслав Стефанов по повод 100-годишнината на най-стария столичен клуб. Това стана на церемония в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски". Освен това Михайлов връчи златни, сребърни и бронзови значки, както и грамоти, на 50 от най-изтъкнатите футболисти в историята на отбора от квартал "Овча купел".

Начело в престижния списък за "Златна значка" на Българския футболен съюз бяха легенди на "белите" като Добромир Ташков-Мирко, Георги Гугалов-Гугала, бившият президент на БФС Димитър Ларгов, Александър Шаламанов, Иван Давидов, Божидар Григоров, Чавдар Цветков и Андрей Желязков.

Сред отличените бе и членът на Изпълкома на БФС Наско Сираков. Личаха още имената на Динко Дерменджиев, Кирил Качаманов, Стефан Колев.

Самият Борислав Михайлов има 14 мача за "Славия" през сезон 1997/98 година. По този повод президентът на "белите" се пошегува с Боби по следния начин: "Който е минал през "Славия", той върви само нагоре."

"Периодът ми в "Славия" свързвам с възможността, която Венци Стефанов ми даде след тежка контузия. Наско Сираков беше треньор, а за мен това беше една хубава година, оказала се и последната ми като професионалист", припомни си Михайлов.

Кулминацията на тържествата за стогодишнината на Славия ще бъде е с концерт-спектакъл на 10 април от 19:00 ч. в Зала 1 на НДК в София.
 

Отдел "Връзки с обществеността и медии"

Времето