Юношите до 17 години направиха 0:0 във втората квалификация

Юношите до 17 години направиха 0:0 във втората квалификация

Юношеският национален отбор на България до 17 години направи 0:0 с Украйна във втория си мач от елитния квалификационен кръг за Евро 2013. След равенството „лъвовете“ загубиха шансове да се преборят за първото място в групата, защото по-рано през деня Германия разгроми Естония с 6:0 и има в актива си 6 точки. Българите са с 1, а до края на мини турнира остава един кръг. Момчетата на Методи Деянов обаче все още биха могли да завършат на втората позиция в таблицата. За целта те трябва да спечелят убедително срещу Естония на 31 март (срещата стартира в 16:00 часа), а същевременно Бундестимът да е категоричен в решителния за първата позиция дуел с украинците. „Сборная“ обаче може да обърка сметките на домакините с успех, с който ще изпревари немците в крайното класиране, събирайки седем точки.

Първата ситуация за нашия състав бе в третата минута, когато Серкан Юсеин стреля от фаул в ръцете на Солдатенко. Вратарят на Украйна се намести успешно и в 8-та минута, когато се справи с изстрел на Кирил Десподов. В средата на първата част шутове на Юсеин и Антонио Вутов бяха блокирани в последния миг от защитници на „сборная“. От своя страна Украйна имаше възможности чрез Гиганков и Арендарюк, но те не успяха да преодолеят Димитър Митов. Секунди преди почивката Десподов не успя да порази целта от изгодна позиция.

В 46-та минута Митов спаси шут на Борячук. „Лъвовете“ отвърнаха с изстрел на Чавдар Ивайлов, отразен от Солдатенко. В 52-та минута българите получиха една от най-изгодните си възможности да поведат в резултата. Тогава директен удар от фаул на Десподов затрудни максимално вратаря на „сборная“, но той изби в корнер. До края на двубоя Десподов на два пъти изскочи сам срещу Солдатенко, но не сполучи в опитите да го преодолее. Гол с глава на капитана Антонио Вутов в средата на второто полувреме пък бе несправедливо отменен от рефера Мервин Смит. Съдията не видя добре захождането на плеймейкъра, който изскочи от редовна позиция, за да насочи топката в мрежата на украинците при хубаво центриране.  Жълти картони от нашите получиха Чавдар Ивайлов и Янис Карабельов, а това означава, че те няма да играят срещу Естония заради наказания. Аут за последната среща ще бъде и Мики Орачев, който бе заменен разтежение.

"Ще ни бъде тежко без трите момчета, на които няма да мога да разчитам за мача с естонците. Все пак имаме два дни да решим какво да направим, как да реагираме. Доволен съм от показаното днес, момчетата се стараха изключително много, и то при положение, че трябваше да се възстановим и от тежката загуба срещу Германия. Независимо от умората се представихме отлично, тактически стояхме на високо ниво, напълно ограничихме шансовете пред Украйна, те реално нямаха опасна ситуация. Жалкото е, че не успяхме да отбележим гол, защото определено заслужавахме победата доста повече от съперника", каза след срещата в Холцвикеде старши-треньорът Методи Деянов.

Съставът на България (U17):
Димитър Митов, Майк Кръстев, Стефан Велков, Мирослав Иванов, Мики Орачев (66 - Алеко Алеков), Серкан Юсеин, Янис Карабельов, Чавдар Ивайлов, Емил Стоев, Антонио Вутов - капитан, Кирил Десподов

Отдел „Връзки с обществеността и медии“

Водещи новини

Времето