Росен Желязков почете паметта на загиналите в атентата на летище Сарафово

Росен Желязков почете паметта на загиналите в атентата на летище Сарафово

Няма думи, които могат да компенсират мъката и болката, няма години, които могат да превъзмогнат усещането за гнет в душите от тази несправедливост. С тези думи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се обърна към близките на загиналите по време на възпоменателна церемония по повод седмата година от атентата на летище Сарафово в Бургас.

„Днес, сме се събрали за да изразим уважение към паметта на загиналите на това място и към техните близки за мъката, причинена от тази несправедливост. Това ни задължава като политици и държавници да положим необходимите усилия международният тероризъм, екстремизмът, омразата, ненавистта, водещи до извършването на такива нечовешки деяния, да бъдат спрени с всички възможни средства на държавите и на нашите общества“, допълни министър Росен Желязков.

„Терорът няма религия и няма смисъл, той има само една цел – да създаде страх, да ни разколебае в нашите цели, в нашата вяра към развитието и изграждането на справедливи общества и държави, където живеят свободни хора, изповядващи демократичните ценности и свобода“, изтъкна Росен Желязков.

Министърът подчерта още, че заедно с международната общност, трябва да бъдат положени необходимите усилия, за да се намери пътят и начиините за спиране на тероризма, в неговите най-различни уродливи проявления.

Водещи новини

Времето