МВР подкрепи второто издание на проекта Индекс за безопасно шофиране

МВР подкрепи второто издание на проекта Индекс за безопасно шофиране

Днес бе дадено началото на второто издание на проекта Индекс за безопасно шофиране - SDIndex (Safe Drive Index), в чийто фокус е изследване на поведението на водачите в България. Организатор на проекта е SDI, а партньори в него са министерствата на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на образованието и науката,както и Дружеството на психолозите в България.

МВР подкрепя всяка кампания, насочена към превенция и намаляване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, посочи началникът на отдел „Пътна полиция“в ГДНП комисар Росен Рапчев. Той добави, че инициативата е изключително полезна в общите усилията за постигане на генералната цел – а именно намаляване на жертвите и травматизма на пътя.. Той отново призова всички участници в движението към повече отговорност и толерантност.

Индексът за безопасно шофиране е национално проучване, което показва самооценката на водачите на автомобили на собствените им реакции и умения на пътя. Амбицията на организаторите тази година е в него освен водачите на леки автомобили да бъдат включени и шофьорите на автобусите и товарните превозни средства.

 

Водещи новини

Времето