Сестрата на еврокандидат на ДПС с къща за гости финансирана с 240 000 лв. от Европа

Сестрата на еврокандидат на ДПС с къща за гости финансирана с 240 000 лв. от Европа

Живеещата във Видин млада предприемчива дама Елисавета Асенова е била финансирана с над 240 000 лв. по Програмната за развитие на селските райони (ПРСР), за да реализира проект за къща за гости. Сестра ѝ Антоанета Асенова е млад кадър на ДПС, девета в листата за европейските избори и член на бюрото на Европейската либерална младеж (LYMEC).

Фирмата “Елисавета Асенова 91” ЕТ е построила красива бяла постройка в кипящото от туристи видинско село Флорентин. Разходите за къщата са 344 025 лв., като 240 817 лв. са субсидия от ПРСР.

Къщи за тъщи:  Сестрата на еврокандидат на ДПС с къща за гости финансирана с 240 000 лв. от ЕвропаКъщи за тъщи:  Сестрата на еврокандидат на ДПС с къща за гости финансирана с 240 000 лв. от ЕвропаКъщи за тъщи:  Сестрата на еврокандидат на ДПС с къща за гости финансирана с 240 000 лв. от Европа

Какъв вид туристическа дейност ще се развива с този проект в региона не е ясно. От 2016 година насам Видин се превърна в емблема на безцелно изхарчените пари на европейския данъкоплатец покрай стадионите в обезлюдените селата Ружинци и Дреновец, за които бяха хвърлени над 6 милиона лева.

Антоанета Асенова явно е наследила амбициите на баща си – Венцислав Асенов Станев. Той освен, че е директор на СОУ Цар Симеон Велики – Видин е и дългогодишен общински съветник в крайдунавския град. Макар че се кандидатира от листата на АБВ, информирани твърдят че съвсем не е далечен за структурите на ДПС.

Най вероятно къщата за гости в село Флорентин е случайно, но пък поредното съвпадение, когато европейски пари попадат в ръцете на роднини на политици от ДПС. Както вече разкри Биволъ, къщи за гости с европейски пари са построени от децата на кмета на Минерални бани – Хасково и от роднините на шефа на ДПС Мустафа Карадайъ в родното му село Борино.

Парите за тези проекти са отпускани и контролирани от зам.-шефката на ДФЗ Атидже Алиева – Вели, която е пета в листата на ДПС за европейските избори.

***

Водещи новини

Времето