Мон Отличи Най-Активните И Ангажирани С Дейността На Националната Контактна Мрежа По Рамкова Програма „Хоризонт 2020“

Мон Отличи Най-Активните И Ангажирани С Дейността На Националната Контактна Мрежа По Рамкова Програма „Хоризонт 2020“

 

За първи път Министерството на образованието и науката отличи със специални сертификати най-активните в Националната контактна мрежа/НКМ/ по Рамковата програма „Хоризонт 2020“.

Това са Ели Канева и Ясен Марков от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, доц.до-р Елисавета Гурова от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Яничка Труева от Фондация „Клийнтех България“.

На работна среща с тях заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева връчи на най-ангажираните членове на мрежата специални сертификати, с които отличи усилията им за споделяне на информация, експертни становища, провеждане на обучения и участия в работни групи.

Изборът им е направен след проведен преглед и анализ на действащия у нас модел на функциониране на НКМ и ефективността на членовете й през 2018 г.

Четиримата отличени се открояват като най-активни в направлението, в което са членове на НКМ и като най-ангажирани с политиките на МОН по отношение на РП „Хоризонт 2020“ и в преговорите по 9РП „Хоризонт Европа“.
Екипът на дирекция „Наука“ на МОН и занапред ще поддържа активна и ежедневна връзка с членовете на мрежата и ще се старае да изгражда у тях мотивация и професионализъм.

Националната контактна мрежа е основна структура във всяка страна член на ЕС, която предоставя необходимата практическа информация и съдействие за участието на потенциалните бенефициенти в реализацията на Рамковата програма „Хоризонт 2020“.

Водещи новини

Времето