Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово

Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово

 

Директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков и кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчиха отличия на спасителите на 11-годишното момиченце и две нейни връстнички, озовали се в рискова ситуация на 10 март край водопад Сучурум.

На тържествена церемония в сградата на общината почетни грамоти, плакети и златни значки с образа на Левски получиха младите карловци Тони Танчев, ефрейтор Никола Върбанов от 61-а Стрямска бригада, Станимира Иванова и Радина Петрова и полицейските служители от районното управление мл. инспектори Ивайло Свиленов и Симеон Иванов. От името на близките на децата специална благодарност към шестимата отправи и майката на пострадалата тийнейджърка.

Връчвайки отличията, искам да пожелая на всички да продължават да бъдат преди всичко хора с големи сърца и с поведението си да са образец на доброта и човечност. С тези думи директорът на полицията изказа своето дълбоко уважение към четиримата млади хора за проявената смелост и изпълнен граждански дълг при бързата и адекватна реакция в спасяването на детския живот. Едновременно с това старши комисар Илков не скри гордостта си от проявения висок професионализъм и хуманност от страна на отзовалите се на сигнала двама полицаи, определяйки ги като пример за подражание сред останалите служители в ОДМВР – Пловдив.