По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово осъдиха мъж, за теглене на пари от чужда банкова карата и кражба

По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово осъдиха мъж, за теглене на пари от чужда банкова карата и кражба

По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово, осъдиха на две години лишаване от свобода, с три години изпитателен срок и глоба 100 лева мъж, неправомерно теглил пари от чужда банкова карата и откраднал портмоне.

Д. Й. е признат за виновен за това, че на 09.06.2018 г. в 13,26 часа и в 13,28 часа в гр.Габрово на АТМ, при условията на продължавано престъпление използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра, като изтеглил на два пъти по 200 лв. /общо 400 лв./ и деянието не съставлява по-тежко престъпление – престъпление по чл.249, вр.  чл.26 от НК. Признат е за виновен и за това, че на 09.06.2018 г. около 13,10 часа от търговски щанд в магазин за хранителни стоки, отнел дамско портмоне, с намиращите се в него сума от 80 лв. и дебитна карта, всички вещи на обща стойност 117,80 лв. от владението на собственичката, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.194 от НК.

На 09.06.2018г. около 13,00 часа пострадалата отишла до магазин за хранителни стоки. Докато била наредила на опашката, в един момент оставила на щанд до търговската везна портмонето си. Зад нея на опашка бил обвиняемият. След като продавачът обслужил пострадалата и следвало тя да заплати закупените стоки, жената започнала да търси портмонето си, но не го намерила и заявила, че ще се върне да плати. Обвиняемият  видял портмонето на плота, взел го, скрил го под тениската си, заплатил закупена каса с бира и напуснал обекта. Извън магазина отворил отнетото портмоне и видял, че вътре има дебитна карта ведно с лист с ПИН код и 80 лв. Веднага отишъл до близък банкомат, където на два пъти изтеглил по 200 лв. След това дебитната карта и портмонето изхвърлил в храсти наблизо.

 Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Водещи новини

Времето