Информационен бюлетин - 18 март 2019

Информационен бюлетин - 18 март 2019

София. За броени дни служители на Шесто РУ, съвместно с колеги от Трето РУ, установиха и задържаха извършител на грабежи. На 11 март 20-годишна жена съобщила в Шесто РУ, че ден по-рано, на спирка на градския транспорт в ж.к. „Овча купел“, била нападната от непознат, който издърпал от ръцете й мобилния телефон и избягал. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия, служителите на реда задържали извършителя - 16-годишен криминално проявен столичанин. В хода на разследването е изяснено, че непълнолетният е автор на още две идентични посегателства, извършени на територията на столицата. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, 16-годишният е привлечен като обвиняем по чл. 198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работа по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

27-годишен сливенчанин е задържан в Трето РУ за кражба от жилище. Действия по разследването започнали на 21 февруари, когато 43-годишен мъж подал жалба в Трето РУ - прибирайки се в жилището си в ж.к. „Света Троица“, установил, че липсват лаптоп, фотоапарат и пари. В резултата на предприетите оперативни действия е установен и задържан извършителят - криминално проявен. Откраднатите чужди вещи са немерени и иззети. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем по чл. 194 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Плевен. Активни оперативни действия за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, предприели служителите на реда на 16 март. Към 7 часа на пътя от село Ясен към град Долни Дъбник за проверка бил спрян товарен автомобил, управляван от 29-годишен плевенчанин. При личния обиск, в дрехата на водача е намерен пакет със суха зелена тревиста маса, за която той съобщил че е 60 грама марихуана, негова собственост. Последвали процесуално-следствени действия в къща и апартамент в областния град, ползвани и обитавани от него, където били открити два плика и кутия с общо около 450 грама суха зелена тревиста маса. 29-годишният е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.354 а, ал.1 от НК.  Същия ден той е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Общото количество на откритата и иззета суха маса е около 500 грама. Назначени са експертизи. По случая продължават работа разследващ полицай и служители от Първо РУ - Плевен.

22280 къса безакцизни цигари са иззели при акция плевенските полицаи. На 15 март, около 17:40 часа в ж.к."Сторгозия", при обиск на 50-годишен от Плевен, в багажа му били открити 00 кутии цигари без бандерол. При претърсване на жилището му, прилежащото мазе, лекия му автомобил/без регистрационни табели/ и втори адрес, обитаван от мъжа полицаите намерили и иззели още 1014 кутии безакцизни цигари. 50-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. За случая е уведомен дежурен прокурор в РП - Плевен и е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Хасково. Досъдебно производство по чл.115 от НК е заведено в харманлийското управление вчера. То е започнато след сигнал, получен към 10.26 часа на спешния телефон, за открита мъртва жена. Минувач открил тялото на жената в тревната площ на разграден празен парцел на ул.„В. Левски“ в града. Пристигналата на място оперативна група изяснила, че тялото е на 53-годишна жена от града. Съдебният лекар е констатирал множество наранявания по главата. Тялото е откаран за аутопсия в „Съдебна медицина“ – Хасково. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

34-годишен мъж е задържан за кражба. На 16 март 27-годишен димитровградчанин подал жалба в полицията, след като установил, че от двора на къщата му е откраднато куче, порода белгийска малиноа. В рамките на предприетите издирвателни действия зоополицаите установили извършителя на престъплението – жител на с.Черногорово. Той го върнал на собственика и признал за деянието си. По случая е образувано досъдебно производство.

Проверка по информация за противозаконна продажба и съхранение на дизелово гориво е предприета на 15 март в Димитровград. В хода й бил  спрян лек автомобил, управляван от 26-годишен, в чийто багажник криминалистите намерили 6 бутилки по 11 литра, пълни с гориво. В хода на работата станало известно, че водачът го превозва с цел продажба. Проверен е и фургон на улица „Панорамен път“, в който са открити още 530 литра дизел във варели и пластмасови съдове. Служители на Агенция „Митници“ са измерили плътността на горивото, установили и съдържанието на петролния продукт - дизел. Съставен е протокол, горивото е иззето. Пожарникарите са съставили и акт за неправилно съхранение на гориво в пластмасови съдове.

Стоки с лого на защитени марки са иззели полицаи от РУ-Димитровград. На 15 март те проверили търговски павилион на Неделния пазар в града и на масата, ползвана от 36-годишна жена от Сливен, която предлагала тениски с етикети на търговски марки без разрешението на правопритежателя. 519-те артикула са предадени с протокол на разследващите по започнатото по чл.172-б ал.1 от НК досъдебно производство.

Сливен. 177 фалшиви спортни стоки от известни марки са иззети при операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към областната дирекция в хода на акция, предприета на 16 март в Нова Загора. Извършени са проверки в търговски обекти за установяване на закононарушения, свързани с производството и разпространението на спортни стоки с търговски марки, обект на авторско право, в нарушение на правата върху интелектуалната собственост. От три магазина в района на площад „Търговски“ са иззети общо 177 спортни артикула от известни спортни марки. Образувани са три досъдебни производства.

34-годишен мъж е задържан от полицията в Сливен за производство на наркотични вещества. На 14 март, около 22.00 часа, служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен извършили проверка на адрес в кв. „Република“. В жилището е установен криминално проявен от Сливен. В хода на процесуално-следствените действия полицейските служители иззели  прекурсори за производство на синтетични наркотици, съдове, колба, шишета с различни течности, електронна везна и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Сливенецът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

40-годишен мъж е задържан от служители на участък „Надежда“ за грабеж. На 9 март криминално проявеният заплашил 58-годишен мъж в района на жп гарата в Сливен и му е отнел сумата от 12 лева. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. По случая е образувано  досъдебно производство. Задържан е за 24 часа.

Видин. Водач без каска, управлявал нерегистриран скутер и избягал от полицейска проверка, е задържан в ареста за срок до 24 часа. Вчера, към 15.30 часа, двама пътни полицаи патрулирали в района на Гара Орешец и забелязали скутер без регистрационни табели, управляван от водач без каска. Униформените предприели действия за спиране на МПС-то за извършване на проверка. Водачът не се подчинил на светлинните и звукови сигнали, а продължил обиколките си по улиците в селото. Последвало падане, след което мъжът изоставил скутера и продължил пеш. Малко по-късно е задържан, установена била и самоличността му – 21-годишен от Орешец. По случая в РУ-Белоградчик е образувано бързо производство.     

Благоевград. Различни наркотици са открити в хода на операция за противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, проведена на 15 и 16 март. На територията на гр. Добринище, полицейски служители от ОДМВР и РУ-Банско предприели процесуално-следствени действия на четири адреса. Намерени и иззети са около 0,6 грама бяло вещество, реагирало положително на метамфетамин, около 81,61 грама суха тревиста маса - канабис,  2 пластики със следи от кокаин. Задържани са петима. В качеството си на обвиняем е привлечен един от тях. Работата по случая продължава.

Кокаин е открит и от служители на РУ-Петрич, които на 17 март проверили в района на питейно заведение в града 21-годишен от с. Беласица и намерили у него 0,45 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на високорисковия наркотик. Мъжът е задържан в полицейския арест, а по случая е образувано  досъдебно производство. Същия ден, при проверка в района на питейно заведение в Петрич, у 23-годишен младеж от града полицейските служители намерили и иззели 0,43 грама кокаин. Той е задържан със заповед до 24 часа. В ареста за 24 часа са задържани и двама младежи на 17 години и 15-годишен, и тримата от Сандански. Полицаите от местното районно управление ги проверили вчера към 18 часа в района на ул.“Македония“ в курортния град и при обиск у тях е открита 10,60 грама суха тревиста маса, реагирала положително на канабис. По случаите са образувани досъдебни производства.       

Двама младежи от Гоце Делчев, на 21 и 22 години, са привлечени като обвиняеми за нанесен побой. Изяснено е, че към 2 часа на 15 март, в местността Орманя, на пътя от р. Места към с. Дъбница, те са нанесли побой над 22-годишен мъж от Разлог и са му отнели около 1 000 лева. Потърпевшият е настанен в болница с разкъсно-контузна рана на главата, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Кюстендил. В края на миналата седмица кюстендилски полицаи установили трима притежатели на канабис. Единият – 24-годишен, е спрян в кв „Герена“,  другите двама - на по 17 години, са установени при проверка на ул. „Бузлуджа“ в града. Единият от 17-годишните и 24-годишният са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Започнати са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

Общо 14 пакета с 2.480 кг нарязан тютюн и 400 къса цигари без бандерол са иззели полицейски служители при проверки в областния град и село Градец. На четирима души униформените съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове, по случаите в РУ-Видин са заведени преписки.

Монтана. Специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол e проведена на 16 март след получен сигнал. Служители на ОДМВР-Монтана и териториална дирекция "Дунавска" към агенция "Митници" извършили проверка в имот в с. Железна, ползван от 56-годишен жител на Монтана. От стопански постройки на имота контролните органи са иззели 492 литра дизелово гориво, без документи за произход. По случая са взети са административно наказателни мерки.

Бургас. Служители от Второ Районно управление установили извършител на кражба на метална каса, съдържаща сумата от 3 000 лв., осъществена в дните между 9 и 11 март от магазин за авточасти на ул. «Одрин». Задържаният 32-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия е направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатата парична сума. Работата по документиране на престъплението продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето