Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” ще постави допълнителни пътни знаци в новооткрития участък от автомагистрала “Тракия”

Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” ще постави допълнителни пътни знаци в новооткрития участък от автомагистрала “Тракия”
По повод станалите през първото денонощие пътно – транспортни произшествия на новооткриятия участък на АМ “Тракия”, Лот 1, участък Оризово – Стара Загора, заявяваме, че строителството е изпълнено съгласно одобрени и съгласувани от дирекция “Полиция” проекти за организация на движението с пътни знаци и временна организация, които са изработени в съответствие с изискванията на Наредби № 16;17; и №18 от 2001г. Това съобщиха от Фонд «Републиканска пътна инфраструктура». Произшествията са в следствие на несъобразената скорост на водачите на МПС, въпреки поставените пътни знаци, указващи разрешената скорост за преминаване. Въпреки това Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” се ангажира съвместно с представители на дирекция “Полиция” и Изпълнителя да монтира допълнителни пътни знаци и светлинни сигнали, което ще приключи до 10.10.2007г. Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” вярва, че новия участък от АМ “Тракия” ще подобри условията на пътната мрежа в страната и призовава водачите на моторни превозни средства да спазват Закона за движение по пътищата. Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Водещи новини

Времето