Министър Гагаузов ще даде старта на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013

Министър Гагаузов ще даде старта на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие Конференция по повод официалното стартиране на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г. и представяне на първите схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по нея. Форумът ще се проведе на 14 ноември 2007 г., сряда, в зала 6 на НДК (на партера в централната сграда) от 10.00 часа.
Приветствия към участниците в конференцията ще направят директорът на дирекция „Регионална политика” в Европейската комисия Жан – Мари Сейлър, министърът на финансите Пламен Орешарски, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Майкъл Хъмфрис и Искра Михайлова – заместник - министър на регионалното развитие и благоустройството.
На конференцията са поканени представители на правителството на България, на различни министерства, на Европейската комисия, областни управители, кметове.
По време на конференцията ще бъдат обявени покани за подаване на проектни предложения по две схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: “Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали” и “Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа” съответно по операция 1.1. Социална инфраструктура и операция 2.1. “Регионална и местна пътна инфраструктура”.
По време на откриването ще бъде представена и интернет страницата на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето