До 15 януари 2008 г. се набират проекти по програмата за междурегионално сътрудничество “INTERREG IVC”

До 15 януари 2008 г. се набират проекти по програмата за междурегионално сътрудничество  “INTERREG IVC”

На 10 декември 2007 година в Катовице, Полша ще се проведе семинар за потенциални водещи партньори на проекти по съфинансираната от Европейския фонд за регионално развитие програма за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC. Срокът за регистрация в семинара е 4 декември 2007 г.
Събитието се организира от информационна точка “Изток” в Катовице и е една от дейностите за информиране на потенциалните бенефициенти в рамките на първата покана за набиране на проектни предложения по програмата. На семинара могат да участват националните и регионални власти от България, потенциални водещи партньори в проекти по INTERREG IVC.
Срокът за набиране на проектни предложения е 15 януари 2008 г. За повече информация - http://www.interreg4c.net/application.html.
Програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC стартира на 21 септември 2007 г. в Лисабон, Португалия с обявяването на първата покана за набиране на проекти и е отворена до 15 януари 2008 г.
Програма INTERREG IVC помага на европейските региони да работят заедно и е предназначена за регионите на 27-те държави членки на ЕС плюс Норвегия и Швейцария.
Двата приоритета на програмата – “Иновации и икономика на знанието” и “Околна среда и превенция на риска” отразяват важността на Лисабонската и Гьотеборгската стратегии за ЕС при поощряване на заетостта и икономическия растеж в Европа.
Програма INTERREG IVC има един съвместен технически секретариат за цяла Европа, който се намира в Лил, Франция. За да подпомагат потенциалните кандидати при разработване на проектни предложения бяха създадени четири регионални информационни точки: във Валенсия, Испания Рощок,  Германия Катовице, Полша и в Лил, Франция.
В приложените файлове са проектът на дневен ред на срещата, регистрационен формуляр за участие и информация от точка “Изток”. 

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето