Министър Гагаузов ще открие изложбата на сър Норман Фостър в София

Министър Гагаузов ще открие изложбата на сър Норман Фостър в София

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие на 12 декември 2007 г. от 13.00 часа в Галерията за чуждестранно изкуство в София изложба на световноизвестния архитект Сър Норман Фостър.

Изложбата ще продължи до 15 януари 2008 г. и е част от инициативата «Седмици на европейската архитектура», на която МРРБ е съорганизатор. В рамките на инициативата през юни 2007 г. бе организирана изложба на арх. Заха Хадид в София.

В 12.30 часа на 12 декември 2007 г. в зала «Рьорих» на Галерията за чуждестранно изкуство ще се проведе пресконференция с участието на Сър Норман Фостър, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и арх. Георгий Станишев, директор в Международната академия на архитектурата и вицепрезидент на Международната фондация «Яков Чернихов».

В 15.30 ч. на 12.12.07 г. в аула «Максима» на Университета по архитектура, строителство и геодезия ще започне лекцията на Спенсър де Грей, Главен проектант на компанията «Фостър и партньори».

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето