Министър Асен Гагаузов откри изложба на Сър Норман Фостър

Министър Асен Гагаузов откри  изложба на Сър Норман Фостър

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов откри днес в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София, изложбата “Архитектурата на Норман Фостър”. На откриването присъстваха министър-председателят на България Сергей Станишев, представители на архитурната и академична общности, граждани.
Това е втората изложба, която се провежда в София в рамките на проекта «Седмици на европейската архитектура  в България».
«Целта на инициативата е да покажем, че авангардните архитектурни проекти се съчетават с устойчивото развитие на околната градска среда, че обновлението на градската инфраструктура може да стане, запазвайки сградите с историческо и културно значение», каза министър Гагаузов.
По-рано зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски заяви, че именно Норман Фостър открои на много ранен етап два от основните проблема, които глобалният свят трябва да решава - проблемите на околната среда и екологията.
Изложбата ще продължи до 15 януари 2008 г. и включва над 30 макета, фотоси и  видеоизображения на вече реализирани проекти на Норман Фостър и проекти, които са в процес на изпълнение. По време на изложбата ще бъде показан и единственият засега български проект на Норман Фостър – за изграждането на курортен комплекс на българското Черноморие - "Black sea gardens".

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето