МРРБ набира проектопредложения по схема за общинската образователна инфраструктура

МРРБ набира проектопредложения по схема за общинската образователна инфраструктура

Министерството на регионалното развитие и благоустройството отваря петата схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативната програма “Регионално развитие” 2007-2013 г.

Схемата е “Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, допринасяща за устойчиво местно развитие”. Бенефициенти по нея са 178 малки общини, извън обхвата на градските агломерационни ареали.

Целите на схемата са да се подобри, обнови и модернизира образователната инфраструктура на територията на общините и да се осигури социално включване и равен достъп за групите в неравностойно положение.

Дейностите, които ще получат подкрепа са:
- реконструкция, ремонт и оборудване на общински образователни институции – детски ясли и градини, начални, основни и средни училища
- одити за енергопотребление и внедряване на мерки за енергийна ефективност или използване на алтернативни възобновяеми енергийни източници в общинските образователни институции
- подобряване на достъпа за хора с увреждания до общинските образователни институции.

Средствата по схемата за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ са 48 856 413 лв., от които 41 527 951 лв. са съфинансиране от ЕС. Минималният размер за отделен проект е 100 000 лв, а максималният - 1 000 000 лв.

Пълният комплект от документи, насоките и изискванията за кандидатстване са публикувани в секция “Отворени търгове” на www.bgregio.eu.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето