22 общини могат да кандидатстват по втората фаза на проект “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”

22 общини могат да кандидатстват по втората фаза на проект “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”

До 25 март 2008 г. е срокът за кандидатстване по втората фаза на проект “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”. Проектът се изпълнява съвместно от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ПРООН.

Общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дупница, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Свищов, Сливен, Смолян, София, Стара Загора и Ямбол могат да подават заявления за финансиране на обновителни дейности по многофамилни сгради и прилежащите им  пространства. До 18 март 2008 г. общините трябва да получат заявките на собствениците на сгради в режим на етажна собственост, които желаят обновяване.

Участниците в проекта ще получат техническа и организационна помощ и субсидия в размер на 20% от стойността на строително-ремонтните дейности по отделните жилища и 100% от стойността на работите по обновяване на някои общи части от сградата – покрив и плоча над сутерен, вход, козирка, фоайе, стълбищна клетка.

За да могат да кандидатстват, собствениците в жилищни сгради в режим на етажна собственост трябва да постигнат съгласие за обновяване на цялата сграда.

Условията за кандидатстване, документи и образци са публикувани на сайта на проекта - www.obnovendom.com.

Проектът “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради” цели да се разработи и тества за първи път в България пълния цикъл от обновителни дейности по многофамилни сгради и околните им пространства.

През първата фаза на Проекта през 2007 г. на конкурсен принцип бяха избрани 14 сгради в 8 града.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Водещи новини

Времето