България и Гърция ще продължат съвместната си работа по трансгранични проекти и в периода 2007 – 2013

България и Гърция ще продължат съвместната си работа по трансгранични проекти и в периода 2007 – 2013

Програмата за трансгранично сътрудничество ФАР – ИНТЕРРЕГ ІІ България-Гърция, стартирала още през 1994 г.  е първата и една от най-успешните трансгранични програми за България. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова на Конференция за официално откриване на програмите по Националната стратегическа референтна рамка на Гърция, включително програмите за териториално сътрудничество. Форумът се проведе в Солун на 22 февруари 2008 г. по инициатива на Министерството на икономиката и финансите на Гърция.
Конференцията бе открита от господин Дросос, главен секретар за инвестиции и развитие към Министерството на икономиката и финансите на Гърция. Приветствия към участниците отправиха госпожа Данута Хюбнер, комисар по регионална политика на Европейската комисия и господин Алогоскуфис, министър на икономиката и финансите на Гърция.
В словото си зам.-министър Михайлова наблегна на опита в досегашните ИНТЕРРЕГ програми на Гърция като стара страна-членка на Европейския съюз и добави, че двете държави - членки ще приложат положителния натрупан опит от изминалия период в новата програма за трансгранично сътрудничество между България и Гърция за периода 2007-2013 год.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Водещи новини

Времето