Министър Гагаузов участва в разширено заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район за планиране

Министър Гагаузов участва в разширено заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район за планиране

Дискусията „Възможности и напредък на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013” беше проведена днес на разширеното заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район за планиране. В заседанието участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и Искра Михайлова – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и председател на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие".
Презентацията на ОП „Регионално развитие" 2007-2013 се превърна в дискусия за възможностите на програмата. „Оперативната програма е една възможност, но ако не се възползвате от нея, няма да успеем да се справим с усвояването на средствата по Структурните фондове", предупреди министър Гагаузов. Според него инициативността и готовността да се използват тези фондове не са на нужното ниво.
За участие в дискусията бяха поканени не само членовете на съвета, но и кметовете на общини от Югоизточен район за планиране, експерти от общинските администрации, които имат ангажименти по Оперативната програма, представителите на общинските съвети в областните съвети за развитие и на главните архитекти на общините Бургас, Сливен и Ямбол.
По време на заседанието бяха направени промени в състава на Регионалния съвет за развитие. Кметът на община Тунджа Георги Георгиев е новият член, излъчен на областния съвет за развитие.
Бяха избрани и представители на Регионалния съвет за развитие в комитетите за наблюдение на националната стратегическа референтна рамка. За представител бе избран областният управител на област Ямбол Николай Пенев, а за зам.-представител – областният управител на област Бургас Любомир Пантелеев. За зам.-представител в комитетите за наблюдение на ОП „Регионално развитие" и ОП „Развитие на човешките ресурси" бе избран кметът на община Тунджа Георги Георгиев.
Христина Чолакова предаде председателството на Регионалния съвет за развитие на Любомир Пантелеев. Зам.-председател на Регионалния съвет за развитие стана кметът община Царево Петко Арнаудов.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето