Информационни срещи за Оперативна програма за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2007-2013 г. се проведоха в София, Пловдив и Варна

Информационни срещи за Оперативна програма за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2007-2013 г. се проведоха в София, Пловдив и Варна

Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството проведе национални информационни дни във връзка с обявяването на първата покана за набиране на проектни предложения по Оперативна програма за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2007-2013 г. дирекцията е Националното звено за контакт за програмата в България. Срещите се проведоха на 16 май 2008 г. в София, на 19 май 2008 г. в Пловдив и на 20 май 2008 г. във Варна.
На срещата в гр. София присъства Иван Курзоло, началник отдел ”Подготовка и управление на проекти” в Съвместния технически секретариат на Програмата за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа. Той представи програмата и изискванията към кандидатите в първата покана за предложения. Бяха представени  изискванията относно националното съфинансиране и първото ниво на контрол при изпълнението на проекти.
На интернет страницата на Програмата за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2007-2013 вече функционира секция за търсене на партньори. Тя предлага възможност на потенциалните кандидати по програмата да публикуват резюме на своите идеи за проекти с цел намиране на нови партньори.

Интернет адресът на секцията е:
http://www.southeast-europe.net/en/projects/partnersearch/

Информация за програмата може да бъде намерена и на:
www.bgregio.eu

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”