До края на годината трябва да бъде завършена южната дъга на софийския околовръстен път

До края на годината трябва да бъде завършена южната дъга на софийския околовръстен път

До края на 2008 г. трябва да бъде завършена южната дъга на софийския околовръстен път. Това стана ясно по време на проведената днес проверка на изпълнението на строителните работи на обекта. В нея участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, областният управител на област София – град Тодор Модев, кметът на София Бойко Борисов и изпълнителният директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” Милош Поцков.
Трасето на южната дъга на софийския околовръстен път е с дължина 4, 57 км. Ремонтираният участък включва отсечката между бул. «България» и Симеоновско шосе. Проектът предвижда разширение на съществуващия път в градска магистрала с ширина 46 м.
В проекта е включено също изграждането на два канални колектора за отводняване на пътните платна. В локалните платна се изграждат по цялата дължина на обекта битова канализация, чугунен водопровод, а от южната страна и отводнителен дренаж. Под тротоарите се изгражда тръбна мрежа за електро и телефонни кабели. При съществуващо различие в нивото от двата края на Софийския околовръстен път с околния терен, се изграждат подпорни и укрепителни стоманобетонови стени. За всеки прилежащ към пътя имот ще има отклонение за канализация, електропроводи и телефонни линии.
Общата стойност на проекта е 92 093 263 лв. Изпълнител на обекта е „Обединение ЮГ” с водещ съдружник „ГБС инфраструктурно строителство” АД. Строителният надзор се изпълнява от „Пътинвестинженеринг” АД София.
Южната част на обекта беше изградена и пусната в експлоатация през миналата година.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето