МРРБ организира информационна кампания по Програма “Добросъседство” 2006 между България и Сърбия

МРРБ организира информационна кампания по Програма “Добросъседство” 2006 между България и Сърбия

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Съвместния технически секретариат по Програма ФАР, гр. Перник организират информационна кампания по Схема за безвъзмездна финансова помощ “Дейности от типа хора за хора” и “Интегрирана схема за устойчиво развитие” по Програмата за “Добросъседство” 2006 между Република България и Република Сърбия.

Кампанията ще се проведе на 23-ти юни 2008 г., от 13:00 ч в гр. Перник, площат "Кракра" 1, в сградата на Общински дворец на културата (малка зала).

По схемата за безвъзмездна помощ ще се набират проектни-предложения в следните приоритетни области:
• Хора за хора
• Подкрепа за развитие и изпълнение на проекти, насочени към подобряване на бизнес-свързаната инфраструктура, опазване и управление на природната среда
• Подкрепа за по-нататъшно развитие на капацитета за сътрудничество между институции и общества от пограничния регион, водещи до социално и икономическо сближаване на райони от двете страни на границата.
За България избираеми са областите  Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и общините Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге, Сливница за София. За  Сърбия това са областите Бор, Зайчар, Нишава, Пирот, Ябланица и Пчиня.

Програмата “Добросъседство 2006 между Р България и Р Сърбия” се реализира чрез финансовата подкрепа на Европейската общност.

Възлагането на договори за безвъзмездна финансова помощ за средствата по програма ФАР, бюджетна линия: BG2006/018-388.01.01, със срок на изпълнение по-голям от 12 месеца, е предмет на удължаване срока на изпълнение на проект BG2006/018-388.01.01: Интегрирана схема за безвъзмездна финансова помощ за устойчиво развитие предоставен от Комисията.

В случай, че искането за удължаване срока на изпълнение на проект BG2006/018-388.01.01: Интегрирана схема за безвъзмездна финансова помощ за устойчиво развитие, не бъде одобрено от ЕК до 30 Ноември 2008 г., възложителят ще предприеме мерки за съобразно намаляване срока на изпълнение на проектите до 12 месеца,  преди сключването на договорите.

Насоките и формулярите за кандидатстване са публикувани на интернет адрес: http://www.mrrb.government.bg (Latest Tenders) http://npgrants.info/ www.evropa.sr.gov.yu www.ear.europa.eu

Проектните предложения ще се приемат до 16.00 ч. (българско време) на 15 юли 2008 г.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето