Ще бъде подписано споразумение между ФЛАГ и НСОРБ

Ще бъде подписано споразумение между ФЛАГ и НСОРБ

Утре, 20 юни 2008 г., в 14.00 ч. в хотел „Шератон” ще бъде подписано споразумение между Фонда за местните органи на самоуправление (ФЛАГ) и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Подписи под документа ще сложат заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, който е председател на УС на ФЛАГ, и председателят на НСОРБ Дора Янкова. На церемонията ще присъства заместник министър-председателят и министър по управлението на европейските фондове Миглена Плугчиева.
Целта на споразумението е създаването на максимално добра среда за българските общини в процеса на оползотворяване на възможностите по европейските фондове и прилагането на ефективен и достъпен финансов инструментариум при изпълнението на общинските проекти.
С утвърждаването на документа двете страни гарантират, че всички български общини ще имат справедлив достъп до финансовия ресурс на ФЛАГ.
В споразумението са записани конкретни мерки и срокове за изпълнението им, за да стартира максимално бързо реалната работа на Фонда за местните органи на самоуправление.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Времето