МРРБ организира семинари по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г.

МРРБ организира семинари по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г.

Министерството на регионалното развитие и благоустройство в България  и Министерството на развитието, благоустройството и жилищата в Румъния организират семинар „Възможности за развитие, предоставени от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013 г. – Стартиране на първата покана за набиране на проектни предложения”.
За България семинарът ще се проведе по следния график:
02 юли – гр. Разград, хотел „Централ”, бул. „Бели Лом” № 40
03 юли – гр. Велико Търново, Интерхотел „Велико Търново”, ул. „Александър Пенев” № 2, зала „Плиска”
04 юли – гр. Монтана, пл. Жеравица, комплекс "Житомир"
Първата покана за набиране на проектни предложения цели създаване и засилване на съществуващите партньорства в окръзите и областите в граничния регион, както и на национално ниво с въздействие върху целите на районите.
Цел на поканата е и разработването на предпроектни и други проучвания и анализи в приоритетните области – достъпност, околна среда, икономическо и социално развитие. Проучванията и анализите ще бъдат използвани като база за бъдещи инфраструктурни проекти.
Семинарите ще бъде практически и интерактивни. На участниците ще бъдат представени в окончателния им вариант Насоките за кандидатите и Формуляра за кандидатстване. По време на дискусиите ще бъдат обсъдени и успешни проекти. Част от дневния ред ще бъде посветен на практическо занимание за попълването на Формуляра за кандидатстване от партньорите.
В семинарите могат да участват публични институции и неправителствени организации от Румъния и България, бенефициенти по програмата и  представители на местната преса.

Дирекция "Европейска координация и връзки с обществеността"

Времето