Второ заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония

Второ заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония

На 24 февруари 2009 г. в гр. Струмица, Република Македония, ще се проведе второто заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (IPA) между България и Македония.
По време на срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с първата покана за набиране на проектни предложения. Предмет на дискусия и одобрение ще бъде и пакетът с документи за кандидатстване. Предвидено е общият бюджет за проектните предложения, които ще бъдат финансирани по първата покана, да бъде 4,1 млн. евро.
Проектите, които ще се реализират по тази програма, трябва да са насочени към укрепване на устойчивото икономическо развитие в трансграничната зона, насърчаване на социалното сближаване и трансграничното сътрудничество, за по-нататъшно развитие  привлекателността на региона и качеството на живот в трансграничната зона.
Общият бюджет на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България – Македония за периода 2007 – 2009 г. е 7,8 млн. евро.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”