Зам.-министър Михалевски ще участва в международна конференция “Основаване на център за обучение във водния сектор”

Зам.-министър Михалевски ще участва в международна конференция “Основаване на център за обучение във водния сектор”

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще участва в конференция “Основаване на център за обучение във водния сектор”.

Проектът “Концепция за основаване на център за обучение по мениджмънт във водния сектор и внедряване на опазващи околната среда технологии в България, с цел предаване на немския опит и технологии”.се реализира от DREBERIS Gmbh и StadtentwAsserung Dresden Gmbh. Това е съвместна инициатива в рамките на “Програмата за консултантска помощ на Министерството на околната среда на Федерална Република Германия в областта на опазването на околната среда в държавите от Средна и Източна Европа, както и в Кавказките Републики и държавите от средна Азия”.

Основната цел на проекта е да се създаде учебен център за мениджмънт на водния сектор и внедряване на опазващи околната среда технологии в България, чрез обмяна на опит и познания за нови технологии с немски предприятия.

Основаването на “Център за обучение по мениджмънт във водния сектор” и внедряването на опазващи околната среда технологии ще допринесе за повишаване на професионалната компетентност. Той ще засили съвместната дейност между българските и немските партньори за целенасочено предаване на немския опит и знания, както и за създаване на платформа за обсъждане на актуални въпроси.

Конференцията ще се проведе днес, 24 февруари 2009 г., в хотел “Централ Хотел Форум”, зала “Централ”.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”