Зам.-министър Михалевски ще направи първа копка за реконструкция и модернизация на ВиК – инфраструктура в Благоевград

Зам.-министър Михалевски ще направи първа копка за реконструкция и модернизация на ВиК – инфраструктура в Благоевград

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще направи първа копка на обект „Реконструкция и модернизация на ВиК – инфраструктурата  на кварталите от 25 до 42,  в III микрорайон на Благоевград”.

Началото на строително-монтажните работи ще бъде даден утре, 27 февруари 2009 г., от 14.00 часа на ул. “Полк. Чимишки” –до сградата на РТВЦ – Благоевград.

В изпълнение на проекта ще бъдат реконструирани улиците “Полк. Чамишки”, част от ул. “Ив. Михайлов” (от ул. “Цар Симеон до бул. “Св.св. Кирил и Методий”), “Славянска” (от ул. “Полк. Чамишки” до ул. “Братя Миладинови”), “Кръстьо Асенов”, “Николай Петрини”, “Сан Стефано”, “Димитър Димов” и “Владо Черноземски” (от ул. “Ив. Михайлов” до бул. “Св. св. Кирил и Методий”.

Изцяло ще бъдат подменени ВиК мрежите и отклоненията с нови полиетиленови тръби. Ще бъдат подменени изцяло бордюрите, тротоарите и асфалтовите настилки.

Общата стойност на проекта е над 4 600 000 лв. и се финансира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Изпълнител на обекта е фирма “Агромах”.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”