Дванадесета среща на Съвещателния борд на Генералния секретар на ООН по водоснабдяването

Дванадесета среща на Съвещателния борд на Генералния секретар на ООН по водоснабдяването

От 25 до 28 май 2009 г. в София, хотел Шератон, зала Роял 3, се провежда Дванадесетата среща на Съвещателния борд на Генералния секретар на ООН по водоснабдяването и санитацията и паралелна министерска конференция на страните от региона на Черно море.
Срещата се организира по инициатива на министър-председателя Сергей Станишев и с участието на председателя на Съвещателния борд, престолонаследника на Кралство Холандия Негово кралско височество Оранския принц Вилем Александър.
Съвещателният борд на Генералния секретар на ООН по водоснабдяването и санитацията провежда за първи път заседание в страна от Централна и Източна Европа.
В рамките на форума, на 27 май т.г. от 9.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който е председател на организационния комитет, ще открие министерска конференция на тема „Водоснабдяването и санитацията в малките населени места на страните от черноморския регион”. В нея ще участват представители на Европейския съюз, международни организации и финансови институции.
Предвижда се форумът да приеме декларация на министрите от Черноморския регион, която да даде инициатива за реализацията на съвместни проекти в областта на водоснабдяването и санитацията.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”

Водещи новини

Времето