Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

СДВР. Двама дилъри и техни купувачи са задържани при полицейска акция, проведена от криминалисти от сектор “Наркотици” и “Грабежи” -  СДВР. На ул. “Поп Богомил”, където живее единият от разпространителите – 28-годишният М.П, са задържани двама купувачи – Д.С. /27г./ и 16-годишна с по едно пликче марихуана. У дилъра М.П. е намерен полиетиленов плик с 71 дози марихуана и 3 топчета с амфетамин, както и мобилен телефон, от чийто номер се организират срещите с наркозависимите. При обиска на другия дилър – 32-годишният Д.С. са намерени две пликчета с марихуана. Купувачите са разпитани като свидетели и освободени. На задържаните дилъри е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Автокрадец бе установен и задържан от служители на Трето РУМВР. Собственикът на лек автомобил “Мерцедес” заявил в районното управление, че на 10 декември м.г. установил, че му няма колата, оставена с работещ двигател на ул. “Дойран”. В хода на оперативно-издирвателната работа на 21 януари автомобилът е намерен изоставен на ул. Житница” без липси и повреди. Авторът на кражбата – 32-годишният Х.Г. е задържан на 5 февруари и привлечен в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Взломна кражба от кафе-аперитив в Банкя разкриха криминалисти от Девето РУМВР. В края на януари собственичката заявила в районното управление, че намерила разбити решетката и входната врата на заведението и установила липсата на стока -цигари, алкохол, захарни изделия, аудио CD и 300 лева. От проведените оперативни и процесуално-следствени действия извършителите на кражбата – 26-годишният Т.К.- Лайката и 20-годишният Б.Т.- Бохо са установени и задържани. И двамата са известни на полицията за кражби. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Материалите са подготвени за доклад в СРП. Работата по случая продължава.

Монтана. Постоянна мярка “задържане под стража” е наложена на 23-годишния Т.В. от с. Доктор Йосифово, уличен в убийството на 83-годишен  жител на същото село. На 30 декември в 19.19 ч. на тел. 112 е подаден сигнал, че в дома му в монтанското село е намерен мъртъв самотно живелият Г.П./83г./. При огледа са установени много травми по тялото му, причинени от удари с твърд предмет, както и следи от порезни рани. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 116 от НК. От проведените оперативно-издирвателни и технически действия служители на Полицейски участък “Огоста” и криминална полиция от ОД МВР Монтана са установили извършителя – 23-годишният Т.В. от с. Доктор Йосифово, община Монтана. Мъжът е задържан с мярка за неотклонение "задържане под стража" в следствения арест ОСО Монтана. Работата по случая продължава РУ МВР Монтана.

Плевен. В Плевенската болница е настанен мъж с опасност за живота от травми, получени след побой при грабеж. Зловещата драма се разиграла в частен дом в плевенското с.Вълчитрън. Пострадалият /85г./ бил нападнат снощи към 20 часа в спалнята си от двама свои съселяни /26г. и 29г./.  Грабителите разбили входната врата и проникнали в жилището. Пострадалият е жестоко изтезаван от нападателите си и е намерен от полицаите в неадекватно състояние – с разкъсани дрехи, следи от обгаряния, счупени ребра и много травми по тялото. Настанен е за лечение в Центъра за спешна медицинска помощ. Служители от РУМВР-Пордим са задържали извършителите на местопрестъплението, които са отведени в районното управление При проверката е изяснено, че 26-годишният има две присъди – за проникване в чужд имот чрез взлом и за грабеж. 29-годишната има три присъди за кражба, увреждане на имущество и грабеж. Изясняват се мотивите им за проявеното насилие. Двамата са задържани за 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата.

Пазарджик. Мъж и жена са задържани от служители на Полицейския участък в Ракитово по подозрение в иманярска дейност. В четвъртък около 17 часа в участък-Ракитово местни лесничеи съобщили, че при редовния им обход чули гърмежи в местността „Радкова къшла” в землището на ракитовското с.Дорково. Незабавно натам са изпратени полицейски служители, които установили три изкопа на указаното място. В единия намерили агрегат, инструменти за копаене и работни дрехи, а в другия - няколко пакета с различни на вид прахообразни вещества, капсул-детонатор, огнепроводен шнур и други предмети използвани за направата на взривни устройства. Мястото незабавно е заградено, а по-късно пристигналите експерти от СДОТО-МВР иззели взривните вещества. Предстоят експертизи, които да установят вида и количеството им. Междувременно органите на реда установили самоличността на иманярите – софиянецът Г.Д./59г./ и 49-годишната му съучастничка Г.П. от Велинград. След оперативно-издирвателни действия, двамата са задържани в ареста на полицейското управление в курорта. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

Ловеч. В събота в РУМВР-Угърчин е образувано бързо производство срещу 15 годишен  и А.Б./20г./, и двамата от Угърчин.  Същия ден, към 21 часа, на ул. «В.Левски» в града, двамата в явно нетрезво състояние  нарушавали обществения ред. При направената забележка от дошлия на место полицейски автопатрул, мъжете предизвикали конфликт и оказали съпротива с нож на полицаите. На един от служителите на РУМВР-Угърчин е откъснат левия пагон на униформеното яке и сае пукнати кости  на два пръста на дясната ръка. Р.А. е бил задържан за 24 часа в РУ МВР-Угърчин.

ОДМВР-София. Рецидивист от Самоков бе задържан след бързата акция на полицаи от местното управление. В.В. /38г./ е спипан в момент на кражба на СД от кола, паркирана в гараж на ул. “Леон Крудов” в града. Късно снощи собственикът чул шум от гаража и сигнализирал в полицията. Пристигнал автопатрул, който заварил в колата “Рено Меган” стария познайник на полицията В.В. Крадецът вече успял да демонтира СД-то. При обиска у него са открити пет гаечни ключа и две отвертки. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Извършен е оглед и е установено, че извършителят проникнал в гаража като взломил входната врата. В.В. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Рецидивистът е известен за кражби на части и вещи от МПС, многократно е задържан в поделенията на МВР, осъждан. За случая е уведомена местната Районна прокуратура. Предстои образуването на бързо полицейско производство.
С полицейска мярка за 24 часа в РУ-Самоков е задържан 21-годишния Ч.Г.  от с.Бели Искър, нанесъл побой на непълнолетно момче в петък късно вечерта. На следващия ден бащата на потърпевшия сигнализирал в полицията, че синът му е с избити зъби от побой предната вечер към 23 часа пред местно кафене. Полицаи установили и задържали побойника – Ч.Г. , неизвестен до момента на органите на реда. По случая се води бързо полицейско производство.
24-годишен хулиган е задържан  в РУ-Самоков след инцидент пред местна дискотека в събота през нощта. За случая сигнализирала 34-годишна жена, която живее наблизо. Пристигналите на местопроизшествието полицаи установили участниците в свадата, прераснала в сбиване. Младежите се скарали заради девойка. При побоя пострадал 35-годишният С.Г., който е транспортиран в спешния медицински център със съмнение за травма на главата. Авторът на деянието – Р.Р.  /24г./ е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство по чл. 325 от НК.

Бургас. 47-годишен измамник-крадец е доведен принудително в Пето РУМВР-Бургас. Мошеникът изтърпява наказание «лишаване от свобода» в затвора във Варна, което от 18 януари е прекъснато по здравословни причини. Те, обаче не му попречили междувременно да извърши две кражби - установили криминалисти от районното управление. Затворникът в отпуск по болест действал по изработена схема:  набелязвал случайни, но подходящи за измамната му мрежа възрастни хора. Представял се за познат, когото не са се виждали от години и печелел доверието им докато се докопа до заветната покана да им гостува. Веднъж влязъл в къщата на домакина, М.А. сипвал в чашата му с питие с опиат. После чакал ефекта и по време на опиянението прибирал каквото намери в дома. Така три дена след излизането от затвора – на 21 януари той упоил 83-годишен бургазлия. От жилището му в к-с «Изгрев той отнел 300 лева, мобилен телефон и дрехи. А на 27-ми с.м. по същия начин привел в безпомощно състояние жител /83г./ на к-с «Зорница», като отапартамента му взел намерените 1 120 лева. Криминалисти уточняват, че изтърпяваната от дръзкия крадец присъдата е за аналогични престъпления. Спрямо задържания за 72 часа М.А. са повдигнати обвинения по чл. 196, ал.1 от НК. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължават служители на Пето РУМВР – Бургас.
Към 22.50 часа снощи във Второ РУМВР – Бургас е съобщено за горяща кола  на ул. «Стара планина» в к-с «Братя Миладинови». Изяснено е, че автомобилът «Мерцедес С 55 АМG» /софийска регистрация/ е собственост на 30-годишен. Установено е, че колата е била залята с леснозапалима течност и запалена. От огъня цялата предна част на мерцедеса е обгоряла. Работата по установяване на причините за инцидента продължава от служители на Второ РУМВР – Бургас.

Пловдив. Момченце на година и половина бе настанено в болница в Пловдив с травми по главата и дясното око. То било наранено при семеен скандал в Съединение, който възникнал вчера около 1 часа в дома на А.Х./36г./. По първоначални данни пийналият мъж се скарал с 30-годишната си приятелка, с която живеел на семейни начала. При кавгата А.Х. ударил детето й  по главата с твърд предмет. Мъжът е задържан в ареста на РУ-Труд за 24 часа. Няма опасност за живота на момченцето.

Благоевград. Полицаи от Банско  предотвратиха обир на обменно бюро. В събота към 2.30 часа в районното управление в курорта е получен сигнал по СОД за проникване в обект на ул. „Никола Вапцаров”. Незабавно на  място е изпратен полицейски автопатрул и е установено, че вратата на офиса на обменното бюро е разбита. Нападателите, обаче не успели да влязат в помещението и след огледа е констатирано, че кражба не е извършена. Предприето е заграждане на района, издирват се извършителите.  По  случая е образувано полицейско дознание.

Велико Търново.  68 кг насипен тютюн, без бандерол са иззети от сергия на кооперативния пазар в Свищов. Безбандеролната стока е открита при специализирана полицейска операция, проведена от служители на РУ на МВР – Свищов съвместно със служители на „Митница” – Свищов в неделя. Тютюнът е бил изложен за продажба на две сергии. След проверката, стоката е иззета от служителите на реда, а четирима мъже са задържани за 24 часа. Срещу М. Г. (27г.), Г. Г. (31г.), И. Г. (26г.) и Г. Г. (50г.) и четиримата от с.Буковлък са образувани досъдебни производства.

Стара Загора. Стопанин дал отпор на крадец, но сам пострадал. Към 14.40 часа вчера в Полицейски участък - Гурково от Центъра за спешна помощ съобщили за приет пациент с дълбока порезна рана в лявото ухо. При проверката на място, пострадалият 55-годишен мъж от Николаево заявил, че около 13 часа същия ден в приземния етаж на къщата му проникнал неизвестен, който опитал да краде  хранителни  продукти. Заварвайки го в дома си, собственикът го ударил с чук, но той пък го ранил с нож в лявото ухо. При проведените оперативно-издирвателни действия самоличността на извършителя е установена –С.К. (31г.) от Николаево, който към момента се укрива. За издирването му работи РУ – Казанлък. Потърпевшият е настанен в болницата в Казанлък, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Добрич. Криминалисти на областната дирекция работят по разкриването на грабеж и кражба, извършени в ранните часове днес.  Двадесет минути след полунощ е бил получен сигнал за трима маскирани и въоръжени, които нахлули в пункт на еврофутбол, заплашили служителя, грабнали оборота и избягали. Около 6.45 часа била извършена кражба и от граждански трезор на банка. При огледа на място експертите установили, че в помещението на трезора е проникнато от избено помещение в жилищния блок, което се намирало над банковия офис. Все още се изяснява количеството на откраднатите пари и вещи.

ПТП. Мъж загина, а жена бе ранена при катастрофа вчера на пътя между пловдивските села Селци и Поповица. Около 19.30 часа  лек автомобил “Мицубиши Аутлендър” с водач Д.С./41г./ от Димитровград при десен завой и навлизане на моста над р.Черкезица се блъснал в дясната мантинела, преобърнал се и паднал в коритото на реката. На място е починал шофьорът на колата, а спътничката му М.Б./28г./ от Стара Загора е с леки наранявания. По първоначални данни колата се е движела с несъобразена скорост. В спасителната операция са участвали служители на звено “ПБС” и на ОУ”Гражданска защита”.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето