Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пловдив. Благодарение на навременно подаден сигнал от гражданин, в полицията са задържани четирима румънци, заподозрени в извършване на измами в Пловдив. Вчера около 12.30 часа пловдивчанинът забелязал лекия автомобил “Мерцедес” с чужда регистрация на ул. “Скопие”. Колата му била добре позната – тя била паркирана пред дома му на 23 януари, в нея пътували двама мъже, жена и младо момиче, които на английски му обяснили, че имат финансови проблеми и му предложили срещу 100 лева масивен златен пръстен. Човекът огледал бижуто, видял от вътрешната страна два печата, които го убедили, че е истинско и го закупил. Едва час по-късно бижутер му разкрил измамата. После пловдивчанинът установил, че в края на август по същия начин бил измамен и негов приятел. Вчера по обяд той съзрял мерцедеса, разпознал пътниците и веднага сигнализирал в полицията. Така на място били задържани шофьорът А.Д. /36г./, спътникът му М.А. /18/, 32-годишната Р.Л. и 16-годишно момиче. По случая е образувано досъдебно производство.

Шумен. 43-годишен шуменец е задържан след кратко преследване. Р.П. бил засечен от полицаите снощи към 23.00 часа в “Мерцедес”, паркиран на ул. “Владайско въстание”. Служителите на реда се отзовали на сигнал, че неизвестен е счупил стъклото на автомобила. При вида на полицаите шуменецът изскочил от колата и побягнал, но след кратко преследване белезниците щракнали на ръцете му. В него са открити полица за сключена застраховка “Гражданска отговорност” за лек автомобил “Рено Еспейс” - шуменска регистрация, застрахователна полица с данните на мерцедеса и очила марка “BOR”, които били в лекия автомобил. В хода на операцията е установено, че реното, което било паркирано на същата улица, също е с разбито стъкло. Задържаният е отведен в Районно управление, където е установена и самоличността му. На основание чл.63, ал.1,т.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

София. Криминалисти на СДВР и колегите им от столичното Първо РУ работят по разкриването на обстоятелствата и авторите на тежко криминално престъпление. Сигналът за намереното безжизнено тяло на 41-годишен столичанин в жилище в кв. “Гео Милев” е получен вчера на тел. 112. При извършения на място оглед по тялото на мъжа са открити множество прободни рани. По случая е образувано досъдебно производство.

Варна. С пакетче кокаин е задържан 33-годишният Д.М. от Бургас. Полицейската проверка на автомобил “Пежо 107” с бургаска регистрация, паркиран в района на магазин в жк "Младост", е извършена по сигнал на гражданин, подаден на тел. 112. В колата пътували двама криминално проявени, които обяснили, че дошли до черноморската ни столица, за да се почерпят. При извършения личен обиск в  Д.М. служителите на реда намерили пакетче с 0.35 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на кокаин. Материалите са докладвани на прокурор.

Кюстендил. 48 стека и 23 кутии цигари различни марки и без бандерол са открити при проверка на л.а. “Опел”. Служителите на реда засекли колата, управлявана от кюстендилеца В.К. /42 г./, в кв. “Изток”. При последвалото претърсване те намерили акцизната стока укрита на различни места в купето на опела. По случая е образувано досъдебно производство.

Видин. Установен е авторът на кражбата на лек автомобил “ВАЗ”. Преди три дни полицейските служители откриха колата, обявена от собственика за открадната, в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Западната промишлена зона на Видин. В хода на проведеното разследване криминалиситите влязоха в следите на злосторника - В.Х./42г./. Той е задържан за 24 часа, по случая в РУМВР-Видин е образувано досъдебно производство.

Стара Загора. Служителите на реда задържаха 11 футболни запалянковци, които след вчерашната футболна среща между отборите на ПФК “Берое” и ПФК ЦСКА, са предизвикали сбиване. Сигнал за ожесточена разпра  между фенове на двата отбора в района на бензиностанция до автогарата в Стара Загора бил подаден към 18.30 часа. Благодарение на светкавичната реакция на полицейските служители, разпрата била прекратена. В ареста на районното управление за 24 часа са задържани: столичаните Т.В. /22г./, Ф.Г. /19г./ и две момчета на 16 и 17 г.; М.Т. /25г./, Й.З. /33г./ и Х.Н. /23г./ – от Стара Загора; 22-годишният Х.Н. от Димитровград и 18-годишният хасковлия Т.Г.. На седем от тях са съставени актове по реда на чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, по които в момента в РС се водят съдебни производства.
Минути след приключване на мача било получено съобщение и за друг инцидент на кръстовището на бул. “Цар Симеон Велики” и ул. “Отец Паисий” – група привърженици на «Берое» нападнали 34-годишен мъж от Сливен, който е настанен в болница с множество контузии по тялото. Задържани са двама от побойниците – Б.М. /18г./ и неговият връстник А.Д.
Срещу А.Д., който е наказван по закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия през 2007 г., е образувано бързо производство. Работата по изясняване на случая продължава.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето