Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

СДВР. Полицаи от Четвърто РУМВР са заловили двама криминално проявени минути след извършена от тях кражба от апартамент в центъра на столицата. Сигнал в полицията подал 70-годишният собственик на жилището. Съобщил, че по обед отсъствал за по-малко от час, а когато се върнал, забелязал двама непознати с пълни сакове в ръце, които успели да избягат. От дома липсвали пари, часовници, златни накити и други вещи. Патрулите в района незабавно били насочени към адреса, заградили съседните улици и задържали 39-годишния рецидивист В.Д.-Фитила и 27-годишния П.В.-Мецата, както и ползвания от тях лек автомобил “Мерцедес”. Крадените вещи са намерени и иззети. По случая е образувано досъдебно производство, на извършителите е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 от НК и са задържани под стража за 72 часа.

Пловдив. Боен арсенал бе открит при полицейска проверка вчера в дома на 61-годишен. Около 15 часа в РУ-Карлово бил получен сигнал за възникнал семеен скандал в с.Каравелово. Пристигналите на място униформени служители установили, че Н.К. /61г./ бил в неадекватно състояние и буйствал. Полицаите открили зад входната врата на жилището разглобена самоделно изработена ловна пушка и патрони за нея. При последвалата обстойна проверка в стаите и таванското помещение на къщата било намерено още самоделно изработено оръжие – две карабини и  гладкоцевна пушка. В арсенала на Н.К. имало и 19 нарезни цеви - различен калибър;  цеви за успоредна ловна пушка - 16 калибър; три приклада с ударно-спускателен механизъм; глава за приклад за ловна пушка; дървен приклад; един затвор и заготовка за затвор с блок. Освен това, полицаите открили и 4 заглушителя и ръкохватка за РПГ. Били открити и над 800 патрона от различен калибър, както и 9 тръби с различен диаметър. Незаконните оръжия и боеприпаси са иззети. Н.К. е отведен в Психо-диспансера в Пловдив. Работата по случая продължават служители от РУ Карлово. /снимки/

Силистра. Кражба на пари и бижута от заложна къща в Силистра  разследва полицията. В петък по време на обедната почивка помещението е било взломено и по данни на собственика от него са отнети около 2 кг златни накити и 1500 лв. На мястото е извършен оглед и е образувано дознание.
Двама са задържани по подозрение в извършване на множество кражби в Дулово. В хода на разследването на три посегателства на части и вещи от МПС, регистрирани в нощта срещу 13 април в Дулово, полицейски служители установили като извършители А.Д.(20г.) и О.Н.(21г.). Допълнителна проверка показала, че младежите са автори и на други 9 кражби на части и вещи от МПС в периода март – април т.г. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Двамата извършители, които до момента не са известни на полицията, са задържани за срок от 24 часа. Срещу тях е образувано дознание.


Стара Загора. Възрастна жена е била измамена по позната схема. Около 15.30 часа вчера на домашния телефон на 72-годишна от  казанлъшкото с. Копринка се обадил непознат  и съобщил, че зет й е допуснал катастрофа със загинало дете. За да не влезе зетят в затвора, непознатия поискал от «тъщата« 12 000 лв. Пенсионерката успяла да събере 1 350 лв. и 640 долара, които предала на мъж на възраст 30 – 40 години в района до бившето ТКЗС в селото. След извесетно време жената се свързала с близките си и установила, че е станала жертва на класическа телефонна измама, след което алармирала полицейските служители от Районно управление на МВР Казанлък. Работата по случая продължава.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето