Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София област. Бързо полицейско производство срещу братя е образувано в РУМВР-Самоков за съпротива на орган на властта и нарушаване на обществения ред. Двамата  стари познайници на полицията са задържани за 24 часа. Инцидентът станал снощи след 18 часа в ромската махала на Самоков. По телефона бил получен сигнал от В.Н./30г./, който съобщил, че единият му брат Н.Н. след употреба на алкохол предизвикал скандал и потрошил  мебелите и входната врата на дома му. На мястото на инцидента били изпратени два автопатрула. Видимо пияният мъж прехвърлил агресията си върху полицейските служители, започнал да сипе закани срещу тях. Наблизо се събрали роднини, настръхнали срещу служителите, които дошли да озаптят Н.Н. Сред тях бил и третият брат – С.И./21г./, който също започнал да ругае униформените. След задържането на двамата роднини, Н.Н. успял да счупи с крак стъклото на задната врата на полицейската “Нива”. Н.Н./29г./ е рецидивист, извършител на кражби и грабежи, многократно залавян от полицията и вече осъждан.     
Криминалисти от РУМВР-Самоков работят по установяване на група, специализирала се в кражби на телефонни кабели в района на с. Злокучене. Най-активният член на групата бил задържан в момент на извършване на престъплението. Вчера около обяд началникът на оперативната група получил информация, че група мъже крадели телефонен кабел в района на селото. Изпратените на място полицаи засекли лек автомобил “Ауди 80”, управляван от Б.Ш./34г./. При извършената проверка в багажника на колата било намерено парче телефонен кабел с дължина 12 метра, ножовка и тесла. При огледа на района полицаите се натъкнали на 40 прясно изкопани дупки, започващи от изхода на селото в посока с.Драгушиново. Служителите установили липсата на 100 м кабел от трасето. Известният на полицията Б.Ш. е задържан за 24 часа. Останалите участници в групата се установяват в момента. Образувано е досъдебно производство. 
След двуседмично разследване криминалисти от РУМВР-Пирдоп разкриха авторите на взломни кражби от вили  в местността “Черешака” край Златица. С постановление на прокуратурата за 72 часа е задържан основният извършител – Л.М. /24г./ от Златица. Той се укривал от доста време от полицията и съвместно със служители на РУМВР-Панагюрище бил установен и задържан в Стрелча. На 12 април собствениците на вила съобщили, че неизвестни са откраднали цветен телевизор и електрическа косачка. Криминалистите имали информация, че кражбата е извършена предната седмица и в тяхното полезрение попаднал Л.М.  В хода на разследването станало ясно, че той два пъти прониквал в тази вила, а заедно с И.З. /18 г./  откраднали телевизор от друга къща. Криминалисти установяват съпричастността им към извършване на други взломни кражби от вили в същата местност. Откраднатите вещи са иззети от заложна къща и се съхраняват в РУ-Пирдоп. Л.М. е известен за кражби, осъждан. Предстоят разпити пред съдия. На двамата са повдигнати обвинения.
 
Кюстендил. Снощи рилски полицаи са иззели законно притежаван служебен пистолет “Макаров” от 40-годишен служител на лесничейство. Сигналът за безпричинна стрелба в с.Стоб бил подаден в 19.25 часа в РУМВР – Рила. По същото време и 53-годишен мъж сигнализирал за счупен прозорец на къщата му след възпроизведен изстрел. Предприети са незабавни действия и при извършена проверка в дома 40-годишния С.А. били намерени 2 гилзи от късо огнестрелно оръжие. Тогава мъжът предал доброволно оръжието. Уведомена е прокуратурата за случилото се и е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Трима мъже са заловени от служители на РУМВР-Раковски, след като пазарували с фалшива банкнота. Вчера в управлението бил получен сигнал от продавачка в хранителен магазин в с.Стряма, че в търговския й обект е платено с фалшива петдесетолевка. В хода на предварителната проверка полицаите установили вероятните извършители, които са от село Борец. Заподозрените в деянието С.А./ 30 г./, С.А./ 22 г./ и А.Л./ 33 г./ са  задържани в ареста за 24 часа.
Двама мъже са заловени с наркотици в Пловдив в един ден от служители на сектор “Криминална полиция “ и Второ РУМВР. Иззети са общо 524.87 грама марихуана. Около 12.30 часа на ул.”Младежка” бил задържан Т.Г./41г./ с 20.73 грама марихуана, разпределена в 18 пакетчета. Дрогата била открита в лекия му автомобил “Тойота”, паркиран на ул.”Младежка”. При последвало претърсване в изба на ул.”Чернишевски”, обитавана от също от него, полицаите  иззели шест буркана със 181 грама марихуана. Около 17 часа бил заловен и В.М./32г./. В жилището му в район ”Тракия” са били иззети 3 буркана със 124.64 грама марихуана. При претърсване в къща на В.М. в Голям Чардак полицаите открили още 138.20 грама марихуана. Двамата мъже са задържани в ареста за 72 часа.

Хасково. 65 грама канабис иззеха хасковските криминалисти. Вчера при извършен обиск на 29-годишен мъж полицаите открили 5 пакетчета със зелена листна маса. Последвало е претърсване в дома му, от където били иззети още 20 пакетчета. Наркотикът реагирал на марихуана. Мъжът е криминално проявен, задържан е за 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Благоевград. Благоевградските криминалисти задържаха извършители на грабеж. Сигналът за инцидента бил подаден на 17 април. Благоевградчанин се оплакала, че станал жертва на трима грабители, които след употреба на сила му отнели 1000 лева и наследствени документи. В хода на образуваното полицейско дознание криминалистите задържаха извършителите – В.К./29г./, .Н./29г./ и Д.И./27г./. Наложена им 72-часова мярка “задържане под стража” и им е повдигнато обвинение по чл.198 от НК.

Стара Загора. На 19.04.2010 г. при акция на РУ “Полиция” – Стара Загора са заловени И.А. /30г./ и А.А. /29г./ от Нова Загора, които през периода март-април т.г. в съучастие с още двама 19-годишни новозагорци – А.Й. и Я.А. са извършили кражби на медни съдове и проводници от частни домове в старозагорските села Оряховица и Хан Аспарухово. Част от вещите-предмет на престъпленията са предадени доброволно от лицата. В хода на разследването е установено, че извършителите са се придвижвали с лек автомобил “Опел Астра”. Отнетите метални предмети са предавани в изкупвателни пунктове на територията на община Нова Загора. И.А. и А.А. са задържани за 24 часа в РУ “Полиция” – Стара Загора, а  А.Й. е задържан за 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Нова Загора. Работата по документиране цялостната престъпна дейност на групата продължава.

Пазарджик. Беловски полицаи заловиха трима крадци на кабели. Вчера около 15.00 ч. автопатрул на ПУ- Белово извършвал обход на района. В землището на село Голямо Белово униформените засекли трима непознати и предприели проверка. Оказало се, че това са И.Ю./28г./, М.К./22г./ и Х.К. /24г./, и тримата от разложкото село Дагоново. Апашите тъкмо  опитвало да открадне 10- метров телефонен кабел, собственост на БТК. „Триото” е задържано в ареста, а по случая е образувано полицейско производство.

Цигари без бандерол иззеха полицаи в страната при специализирани операции. 1377 кутии с цигари без бандерол са иззели полицаи в Плевен. В магазин на булевард “Русе”, нает от 64-годишен плевенчанин, били открити 69 кутии с цигари без задължителния бандерол от марките "Viva slims"; "Marlboro"; "Raquel"; "Victory" light»; "Karelia" blue 100`s”; "The king red”; «KIng gold”; «Eve sanflower 120`s”; "Victory slims”; "Eva slims” - синя; "Eva slims” - жълта; "Gold classic"; «Hd blue slims”; "Merilyn slims” -  розова. В три гаража на 57-годишен плевенчанин са иззети 1202 кутии с цигари без бандерол или с изтекъл срок на ползване. Нередовната стока е от марките "Cooper" slims”; "Merilyn slims” - син; „L&M 100`s; "Capital" 200/20 filter kings”; "Karelia slims"; "Eve" extra long 120`s”; "Merilyn slims” – червен. Конфискувани са и 18 бутилки с вместимост 0.700 мл водка "Doctors". При претърсване на личната „Лада” на плевенчанина проверяващите се натъкнали на още 50 кутии с цигари.
Други 106 кутии с цигари без бандерол са иззети от шест жени от село Буковлък на възраст от 31 години до 52 години. 38 кутии с цигари без бандерол били “съхранявани”в магазин за хранителни стоки в с. Обнова. Цигарите са с марките "Виктори” и “Ракуел”. Същото количество цигари били засечени вчера и в магазин в с.Исперихово, собственост на Ц.К./48г./ от Пещера. В хранителен магазин в Септември, собственост на Й.К./51г./ полицаите есе натъкнали на 95 стека с цигари от различни марки без бандерол. В Мизия в търговски обект и складови помещения към него били открити 185 кутии цигари от различни марки със стар акцизен бандерол. От друг търговски обект били иззети 65 кутии цигари “Ракел” без акцизен бандерол. При проверка в къщата на В.К./48г./ били открити 50 кутии с цигари  “Марлборо”, без бандерол.. В Стара Загора вчера около 10.15 часа на път І-5 полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Пежо 605”, управляван от М.П./41г./ от Лясковец. В колата били открити 60 кутии цигари “Карелия” без бандерол и 1020  кутии цигари  “Фаст” - със  сръбски  бандерол. На 20.04.2010г. при проверка в смесен магазин в с.Вълчин, общ.Сунгурларе служители на РУ – Сунгурларе са установили и иззели 10 стека и 4 кутии цигари “LM”- 80 мм и 2 кутии цигари “Delight” -80 мм - без акцизен бандерол. Собственичката на обекта - 55-годишната Р.Н. от същото село е заявила,че е закупила цигарите седмица по-рано от непознат мъж, който и предложил цигарите на 2.20 лв.за кутия. Р.Н. закупила 15 стека, като част от тях вече  продала на жители на с.Вълчин.  Работата по случая продължава.По всички случаи са образувани досъдебни производство.
София. Двама крадци са заловени, заедно с плячката, от патрул на Девето РУМВР. Инцидентът станал на 18 април към 5 часа призори. Полицаите обхождали маршрута си в жк.”Люлин”, когато забелязали двама подозрителни да носят телевизор и монитор. При вида на униформените те се опитали за избягат. Служителите на реда реагирали незабавно, заградили района и задържали Е.С. /19 г./ и 17-годишен негов помагач - и двамата регистрирани за кражби. Иззети са телевизор и компютърна конфигурация. Установено е, че вещите били откраднати минути по-рано от офис на фирма в жк.”Люлин”. В хода на разследването се изяснило още, че предишния ден заподозрените обрали 23 чифта панталони от магазин за дрехи, след като разбили вратата му. При претърсване в домовете им и в ползваната от тях кола са открити част от отнетите вещи. Срещу двамата е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК и са задържани под стража за 72 часа.
В Девето РУМВР е образувано досъдебно производство по жалба на управител на фирма. Той съобщил, че в офиса му в жк.”Люлин” е проникнато след взломяване на вратата и е открадната метална каса с 8 500 лева. След прецизно разследване криминалистите разкрили, че извършители на деянието са А.Д. /25 г./, служителка в офиса и К.Е. /22 г./, бивш служител. Те инсценирали кражбата, като предварително изнесли касата, а след това разбили вратата. Двамата са задържани и в обясненията си признават за извършеното деяние. От домовете им са иззети веществени доказателства. Повдигнато им е обвинение за престъпление по чл.195 ал.1 т.3 от НК.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!