Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пловдив. Двама младежи бяха заловени след кражба от манастира „Св. Троица” в района на  Кръстова гора. Вчера в 7.30 часа е било получено съобщение, че двама непознати са откраднали пари от каса за дарения в параклиса към манастира и са успели да избягат с лек автомобил. Малко по-късно след извършените заградителни действия служители на РУП-Асеновград са задържали в района на село Белица заподозрените в кражбата О.М. /21 г./ от Марково и Б.А. /21 г./ от Пловдив, които  пътували с лек автомобил „БМВ”. При извършената проверка станало ясно, че младежите са известни на полицията и осъждани. Те успели да укрият инструментите, с които са разбили катинара на манастирската каса. Откраднатата сума е в процес на изясняване. След 24-часовото задържане в ареста двамата мъже са приведени в следствения арест за 72 часа.
Цигари без бандерол бяха иззети вчера при полицейска проверка в Асеновград. В лятна кухня в двора на жилищна кооперация на ул.”Капитан Райчо” служители на РУП-Асеновград са открили и иззели 1910 кутии с цигари „Лъки Страйк”, „Бонд”, „Президент” и „Палас”. Установено е, че дворното помещение се ползва от С.К. /37 г./. Той е задържан в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Ямбол. Ямболските криминалисти задържаха извършител на серия кражби от целодневни детски градини в града. В хода на разследването е установено, че от 13 до 21 август 18-годишният С.Д. от тунджанското село Скалица, чрез взломяване на врати и демонтаж на стъкла, е проникнал в три детски градини. От там той откраднал 4 компютърни конфигурации, преносим компютър и DVD. На 4 август, отново чрез взлом на входна врата, младежът е извършил кражба на 3 мобилни телефона „Нокия”, дрехи и сребърни накити от частен дом на ул. „Серес” в Ямбол. По случаите са образуваните досъдебни производства.

Благоевград. Сандански полицаи иззеха 23 кг полусух канабис от нива в землището на с.Катунци. При извършени проверки на територията на Сандански селото били открити да се сушат стръкове полусуха маса в едно със съцветията. При направения полеви тест наркотикът реагирал на марихуана. Теглото на иззето количество е 23 кг. Образувано е полицейско дознание, собственикът се установява.

Кърджали. След изстрел с незаконно притежаван боен пистолет “Щаер” И.И. /46 г./ е задържан снощи в РУ-Кърджали. Инцидентът е станал на ул. „Осми март” в областния център около 23,30 часа. Мъжът е произвел изстрел във въздуха, след което на мястото на произшествието е пристигнал патрулен автомобил на РУ-Кърджали. Оръжието е иззето. В паркиран автомобил “Мерцедес”, управляван от стрелеца, са били открити и иззети 164 бойни патрона и 1 патрон за газов пистолет. При извършена справка е установено, че пистолетът е обявен за издирване. По случая е образувано досъдебно производство.
Мъж е наръгал брат си при свада за имот тази нощ около 1,30 часа в кърджалийското село Повет. Пострадалият С.О. /48 г./ е с три прободни рани, две от които в областта на гърдите и една в ръката. Семейната драма се разиграла на улицата. След спор за къща С.О. /55 г./ извадил нож и наръгал брат си. Извършителят на деянието побягнал и се укрил. Предприети са издирвателни действия от полицията, при които мъжът е бил открит от следово куче в гориста местност край селото. Той е задържан е в РУ-Кърджали. 48-годишният мъж е настанен в болницата в областния център. По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство.

Гранична полиция. Продължава работата на ГД “Гранична полиция” по предотвратяването, разпространението и продажбата на цигари без акцизен бандерол. Вчера от 12 до 16 часа след получен сигнал в ГПУ Брегово за незаконна продажба на цигари без акцизен бандерол в района на общински пазар гр. Видин, е извършена проверка на българската гражданка С. М. /59 г./, при която са открити в личния и багаж, 100 кутии цигари “Палас”, без акцизен бандерол. Стоката е иззета. На лицето е съставен акт.
Малко след 22 часа вчера на входа на гр. Любимец, обл. Хасково, гранични полицаи от ГПУ Ново село съвместно със служители на РУП Свиленград и Митница Свиленград спрели за проверка лек автомобил “Форд Ескорт”, с водач българският гражданин Й.Г. /48 г./ и придружаващата го българска гражданка Ц.Г. /24 г./. При извършената проверка в багажника на автомобила са открити 690 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол.Образувано е досъдебно производство и е уведомена Районната прокуратура в Свиленград. Стоката е иззета.

Велико Търново. Хванаха 73-годишен старец, правил се на аптекар.
Той е бил спипан от полицейските служители на РУП – Елена, за това, че упражнявал професия, за която няма разрешително. Й. Я. от великотърновското село Родина е пригодил помещение от къщата си за аптека и е продавал лекарства на съселяните си. Той се снабдявал с медикаментите от аптеки в Г. Оряховица. В понеделник при извършено претърсване и изземване в дома му са намерени и иззети над 40 вида лекарствени продукти и медикаменти, както и тетрадка с имената на клиенти, които са пазарували на вересия. Тепърва ще се установява дали лекарствата, които Й. Я. е продавал са били предписвани на пациентите от лекар или той сам им ги е предписвал. Срещу възрастният мъж е образувано досъдебно производство по чл. 324, ал.2 от НК. За случая е уведомена Районна прокуратура – Елена.

Стара Загора. Вчера в полицията в Стара Загора е получено съобщение от 76-годишна жена, че четири дни по-рано – на 19 август около 19 часа на ул.”Стефан Стамболов” е била нападната от неизвестно лице, което чрез физическа сила й отнело златно колие и избягало. В рамките само на седмица в районното управление са заявени още три грабежа на златни колиета, извършени в югозападната част на града, със сходен почерк. Извършителят е действал през деня - осъществявал е по един грабеж в следобедните часове, всеки ден от 17 до 20 август. Във всички случаи е проследявал до безлюдни места жени – видимо по-трудно подвижни или носещи обемни чанти, които е нападал в гръб. Първият от грабежите е  регистриран на 17 август - около 15.30 часа на пресечката на ул. “Ст.Стамболов” и ул. “Св. Княз Борис І”. Грабителят тогава е нападнал в гръб 48-годишна жена, от която е отнел златен ланец. Ден по-късно,  пак около 15.30 часа на кръстовището на ул. “Отец Паисий” и “Бр. Жекови” мъжът издърпал златно колие от врата на 75-годишна жена. На 20 август друга 75-годишна жена е била застигната в гръб на ул. “Ген. Столетов” и “Майор Кавалджиев”от мъж, който дръпнал от врата й златно колие с плочка. По случаите са образувани  досъдебни производства и в резултат на предприетите комплексни оперативно-издирвателни мероприятия, на 22 август  извършителят на деянията бил задържан -   Г.Б. (21г.) от Стара Загора. Той е осъждан условно и на пробация за грабеж и държане на наркотици. Задържан е за 24 часа и впоследствие с прокурорско постановление му е взета  мярка “задържане за 72 часа”. Работата по изясняване съпричастността му към други престъпления продължава.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


 

Водещи новини

Времето