Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Криминалисти на столичното Шесто РУП продължават работа по изясняването на инцидент, станал вчера към 15.00 часа пред жилищна кооперация на ул. Пирински проход”, когато 21-годишен криминално проявен и осъждан за извършени от него множество кражби и употреба на наркотици се хвърлил от шестия етаж. Според събраната до този момент информация, малко преди това полицейски служители, които разследвали кражба на вещи от автомобил, извършена предния ден, разбрали, че баща му го изгонил от семейния дом в „Люлин” и той потърсил убежище при дядо си. Те издирили адреса и докато дядото отварял вратата и разговарял с тях, младежът се заключил в стаята си, а минути след това се хвърлил от прозореца. Пострадалият е настанен в реанимацията в Пирогов с опасност за живота. По случая са разпитани свидетели, извършен е оглед. Материалите са под наблюдението на Софийска градска прокуратура.
Служители на СДВР работят по разкриването на авторите на въоръжен грабеж, извършен снощи в ж.к. “Овча купел”. По първоначални данни, към 20.20 часа на паркинг в квартала двама маскирани и въоръжени насила измъкнали от БМВ-то й 25-годишна жена, били я, а после изчезнали с колата. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на СДВР.
Дилър на наркотици попадна в полицейския арест, след като бил спрян за проверка в хода на провеждана от служители на Четвърто РУП акция. Те засекли 35-годишния К.Б. – криминално проявен, регистриран за кражби и разпространение на наркотици, докато шофирал автомобила си. При претърсване на колата служителите на реда открили 0.57 грама марихуана, електронна везна и фалшива карта с подлепена негова снимка. При последвалото претърсване в апартамента му били намерени 19.46 грама кокаин. На задържания е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 500 лева.
След бързи заградителни действия, предприети от служители на столичното Осмо РУП, са задържани трима извършители на кражба на товарен автомобил. Двамата от тях - Й.Г. /53 г./ и Р.С. /27 г./, са криминално проявени за кражби, а помагачът им - А.П. /21 г./ от гр. Монтана, не е известен до момента на полицията. Наложена им е мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата по документиране и на други извършени от тях престъпления продължава.

Кърджали. Спор за изпотъпкана градина завършил с убийство в крумовградското село Голямо Каменяне. Задържан е 51-годишният извършител на престъплението. В 19.50 часа снощи на тел.112 бил подаден сигнал, че мъж и жена са ранени пред дома им. 74-годишният човек лежал с прободна рана в корема, а 68-годишната му съпруга била с порезни рани на лявата ръка. Независимо от усилията на лекарския екип, пострадалият е починал в Центъра за спешна помощ в Крумовград, а жената била стабилизирана и по-късно откарана до кърджалийската болница. Пристигналата оперативна група от РУП-Крумовград е установила, че кървавата разпра е станала след свада между възрастното семейство и А.О./51 г./ от същото село. Спора започнала жената с обвинение, че кравите на А.О. преди време са влизали в градината. Скандалът набрал скорост, тя повикала на помощ съпруга си и след неговата намеса опонентът им ги наранил с нож. Малко по-късно нападателят бил открит в дома му, по случая е образувано досъдебно производство за убийство.
Криминалисти от РУ-Момчилград издириха непълнолетна, напуснала дома си. 15-годишната била открита в дома на приятеля си в момчилградско село. Предадена е на родителите си, които са подали сигнала в управлението, че дъщеря им не се е прибирала няколко дни. 

Стара Загора. Двама старозагорци са задържани, след като в тях полицаите открили голямо количество хероин. Вчера около 13.30 часа на бул. “Славянски” и ул. “Л. Каравелов” полицейски екипи спрели за проверка лек автомобил “Рено”, управляван от А.А. /55 г./ от Стара Загора. С него пътувал и съгражданинът му Л.А. /50 г./, у когото служителите на реда открили 52 хартиени пакетчета с кафявото прахообразно вещество. Срещу двамата е образувано досъдебно производство, а работата по документирането на случая продължава.

Пловдив. Касиерка в акционерно дружество е задържана заради длъжностно присвояване на крупна сума служебни пари. Липсата в касата на 47 450 лева и 110 долара била установена при ревизия на дружеството, която обхващала периода от април до 19 септември. След подаден сигнал със случая се заели служители на Първо РУП – Пловдив, които в хода на оперативните действия бързо стигнали до версията, че престъплението е извършено от вътрешен човек. Така следите ги отвели до касиерката на дружеството Х.Р. /57 г./ от Пловдив. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. 

Плевен.  33-годишен рецидивист е задържан при опит за кражба от частен гараж в Белене. Служителите на реда засекли неканения посетител в чуждия гараж снощи към 23.00 часа. Той проникнал там, след като разбил стъклото на прозореца и секретната брава на входната врата. Злосторникът е задържан за 24 часа, а справка в полицейската информационна система показва, че в биографията си той вече е натрупал цели седем присъди за кражби.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!