Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Стара Загора. Съвместна акция проведоха вчера служители на Първо и Второ РУП в областния град. При обиск в частен дом на ул. „Подп. Калитин”, обитаван от Д.Г./22г./, служителите на реда открили и иззели 21 пакетчета - сгънати по специален начин, и пет топчета от станиол, съдържащи суха растителна маса. Намереното количество реагирало на марихуана при направения полеви наркотест. От жилището били иззети също така две електронни везни и 32 станиолови пакетчета. В тях имало бяло прахообразно вещество, което при направените тестове реагирало на амфетамин. Д.Г. е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания. (Снимки)
Смолян. Найлонов плик с марихуана откриха служители на териториалното звено „БОП” – Смолян и на областната дирекция при  съвместна операция. В хода на акцията на КПП “Панорамен път” за проверка бил спрян лек автомобил “Митсубиши Спейс”. Колата управлявал В.Д./24г./ от Рудозем. Заедно с него пътувал 22-годишният А.М. от с. Сопотот. От автомобила антимафиотите иззели найлонов плик със зелена тревна маса с тегло 69 грама, която при извършения полеви наркотест реагирала положително на марихуана. В.Д. и А.М. са задържани за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство.
София област. Полицаи от РУП-Ихтиман и Костенец заловили крадци, докато разбивали бетонни мостове, за да отмъкнат арматурното им желязо. Трима от задържаните ще бъдат съдени по бързата процедура. Разбитият мост близо гробищния парк край Ихтиман е общинска собственост и е единствената връзка с горския и полски фонд в района. Вчера към обяд гражданин сигнализирал в полицията за млад мъж, който удрял с чук бетонния мост и крадял оттам металната арматура. След бързата реакция на полицията, авторът на кражбата бил задържан на място. Откритите в найлонов чувал чук, ножовка и метални парчета арматура, били иззети. Д.Н./30г./ е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Вчера, след 14.00 часа, служител на община Долна баня сигнализирал в местния участък на полицията за трима мъже, които разрушавали бетонов елемент на изграждащ се мост, собственост на общината. Изпратеният на място полицейски екип заловил тримата злосторници, които успели да разрушат бетоновия елемент и сваляли от него около 15 килограма арматурно желязо. Неизвестните до момента А.С./24г./, Г.С./20г./ и В.А. от Долна баня са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Срещу тях се води бързо полицейско производство.
В момент на кражба на билборд са задържани и трима стари познайници на полицията в Костинброд. Задържането е благодарение на навременно подаден сигнал от кметския наместник на едно от селата в Костинбродско. В нощните часове той забелязал тримата мъже, които се били захванали с демонтирането на билборд, поставен на второстепенния път-81 близо до разклона за с. Цръклевци. Така на място веднага били изпратени полицейски служители, които задържали криминално проявените А.М. /24 г./, Р.И. /30 г./ и К.В. /29 г./ - те тъкмо режели билборда с оксижен. Регистрираните за кражби костинбродци са задържани с полицейска мярка за 24 часа.
София. За броени дни служители от Седмо РУП- София разкриха кражба от жилище в ж.к.„Младост” На 7 януари собственикът заявил в районното полицейско управление, че намерил отворен прозорец и установил липсата на преносим компютър, златна гривна, златни обици и около 30 грама сребърни накити. Криминалистите бързо влезли в следите на крадеца и задържали 40-годишния И.Н. от София, криминално проявен и осъждан за кражби. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. На И.Н. е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.
Минути след извършена кражба от златарски магазин, служители от Първо РУП- София задържаха извършителя. От продавача на магазина на ул. „Граф Игнатиев” бил подаден сигнал, че около 10:00 часа млад мъж поискал да разгледа златни ланци, грабнал един и избягал. Незабавно били предприети заградителни действия, при които половин час по-късно, на ул. „Хан Крум” крадецът – П.Д./36г./ от София бил задържан. Инкриминираната вещ е намерена и иззета. Наложена му е 72-часова мярка „задържане под стража”.
Кражба от цех на завод за автоматика и телемеханика разкриха криминалисти от Второ РУП. В помещението било проникнато през счупен прозорец и липсвали стоманени тръби и силициеви трансформаторни ламели. В хода на разследването, извършителят на кражбата – Д.О. /18г./ от врачанското село Търнава бил установен и задържан. Наложена му е 72-часова мярка „задържане под стража”.
Кюстендил. Дупнишки полицаи задържаха снощи четирима мъже след извършена от тях кражба на авточасти. Сигналът за неизвестни лица с червен автомобил в района на автоморга в с. Дяково бил подаден в полицията около 20.30 ч. Служителите на реда незабавно предприели издирвателни действия. Автомобилът с четиримата крадци  - братята М.Н./20г./ и И.Н./25г./, както и 19-годишният А.С. и 30-годишният Н.В. бил установен в с. Мламолово. Те са известни на полицията с противозаконните си деяния. Иззети са откраднати части. Работата по случая продължава. Изяснява се съпричастността на задържаните и към други престъпления.
Две 19-годишни момчета бяха задържани вчера от служители на районното управление в Кюстендил. Тийнейджърите нанесли побой на 16-годишен младеж. Инцидентът възникнал около обяд в района на училището, в което учи потърпевшият. Задържаните момчета са ученици в друго училище. Съставени са им актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Работата по изясняване на инцидента продължава.
Плевен. 60-годишен плевенчанин задържа вчера в апартамента си в кв. „Сторгозия” 17-годишна „неканена гостенка”. В жилището имало майстори и входната врата не била заключена. Момичето взело на прицел два мобилни телефона, но било засечено в момента на престъплението. Собственикът незабавно извикал полиция и тайнейджърката била приведена в помещение за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни във Второ РУП в Плевен. Проверка изяснила, че непълнолетната се е специализирана в проникване през незаключени врати в частни домове, откъдето задигала различни предмети. В биографията си тя има 27 заявителски материала. Осъждана е 12 пъти. За случая е уведомена прокуратурата.
Пловдив. Пловдивчанин е заловен, след като унищожил вещи и продукти в хижа в землището на Хисаря. Сигналът за повредени четири входни масивни дървени врати, стъкло на алуминиева врата, телевизор, електрическа печка, осем бутилки уиски, осем бутилки вино, около 30 кг месни продукти и други вещи на обща стойност около 2500 лева бил подаден в полицията вчера. Правени са били и  опити за палеж на хижата. След извършените оперативно-издирвателни действия полицаите заловили като заподозрян в престъплението Н.Г./33г./, който е задържан в ареста за срок до 24 часа. Той обяснил, че е потрошил хижата, защото се ядосал, че тя е затворена и не работи. Предстои на Н.Г. да бъде извършена психиатрична експертиза.
Бургас. Около 16.00 часа вчера в районното управление в Поморие бил получен сигнал за възникнал скандал на бензиностанция в Каблешково. Изпратеният екип установил на място А.А./27г./ и С.Д./26г./ от Шумен, М.Г./19г./, 18-годишната Д.И. и 17-годишен младеж, и тримата от Свети Влас. При проверка на лекия автомобил „Опел Корса” с бургаска регистрация, собственост на девойката, в чантичката на М.Г. полицаите открили открити две полиетиленови пликчета с бяло вещество с тегло около 1-2 грама Намереното количество реагирало на амфетамин при направения полеви наркотест. По думите на М.Г. наркотикът бил закупен от А.А., но е оставен за съхранение в неговата чантичка. Двамата са задържани за срок от едно денонощие в районното управление. Работата по случая продължава.
Вчера, около 9.00 часа служители на Горско стопанство – Бургас, при обход в гориста местност в близост до с. Индже войвода, засекли лек автомобил „Форд Мондео” с бургаска регистрация. Колата управлявал С.Й./26г./, а с него пътували Х.А./30г./, И.Й./20г./ и 44-годишната му майка – Л.Й., всички от с. Ново Паничарево. При извършената проверка в багажника на автомобила били открити навити на рула медни ел. проводници, откраднати от около 10 метров участък от далекосъобщителната мрежа, собственост на телекомуникационна компания. Медните проводници са иззети, а четиримата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.
Служители на районното управление в Сунгурларе установиха вчера две групи извършители на кражба на меден проводник от 16 междустълбия в с. Терзийско. Едната група се е придвижвала с лек автомобил „Пежо” с варненска регистрация, управляван от А.Д./27г./. В колата били и Р.К./28г./, Х.К./24г./, Г.К./21г./, С.Д./25г./ и В.К./21г./. Втората група пътувала с „Опел Астра” с хасковска регистрация. Шофирал 24-годишният С.С., а заедно с него били Г.Б./19г./, М.Д/27г./, Г.Г./32г./ и 16-годишен младеж. Установено било, че откраднатият меден проводник е предаден в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в с. Сотиря. Работата по случая продължава.
Кърджали. 16-годишна, обявена за общодържавно издирване, е установена вчера от полицаи от районното управление в Джебел. Непълнолетното момиче не се прибрало след училище предишния ден и родителите веднага подали сигнал в управлението в Крумовград. Тийнейджърката била открита от полицаите при свой приятел в джебелското с. Ридино. Върху непълнолетната не е упражнявано насилие. Предадена е на родителите.
ПТП. 58-годишна жена почина, след като бе блъсната от лек автомобил в Стара Загора. Вчера, около 7.50 часа, „Сеат Толедо”, управляван от Х.Г./28г./, се движел по ул. “Капитан Петко Войвода”. При движение с несъобразена скорост блъснал пресичащата пътното платно 58-годишна жена. От удара пешеходката получила травми по главата, бил счупен и  десния й крак. Тя била настанена в болница с опасност за живот, където няколко часа по-късно починала. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
ПБЗН. Баща и петимата му синове пострадаха при взрив на газова бутилка. Вчера, минути след 20.00 часа, на тел. 112 бил получен сигнал за взрив в ямболското с. Тамарино. На мястото на инцидента пристигнал екип огнеборци. Оказало се, че 49-годишният баща и петимата му синове /на възраст между 15 и 22 години/ свалили газовата бутилка на автомобил и я поставили в близост до печка на твърдо гориво. При нагряването бутилката гръмнала и причинила сериозни щети на помещението. Момчетата се опитали да погасят пожара, но са получили различни степени на изгаряния – от 9% до 36%. Всички пострадали са транспортирани до болнични заведения. Две от момчетата на 20 и 21 години са с опасност за живота.
Три деца / от 2 до 4-годишна възраст/ пострадаха при пожар, предизвикан от късо съединение в телевизор. Около 11.00 часа вчера, в сливенското с. Младово майка оставила трите си деца без надзор. Децата си играели, когато телевизорът запушил и се запалил. Едно от децата – 3-годишно момченце, съобразило и погасило пожара само като използвало подръчни средства. В борбата с огъня детето получило изгаряния 1-ва степен по врата и ушите. Мястото на произшествието е посетено от пожарен екип.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ Р

Времето