Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Бургас. Около 2.20 часа вчера, след получен сигнал, служители от Второ РУП задържали в района на к-с „Славейков” криминално проявения Г.Д./32г./ от Бургас. В раницата му били открили множество части и вещи от моторни превозни средства, за които мъжът не могъл да даде адекватни обяснения. В хода на полицейските действия било изяснено, че вещите са откраднати от „Мицубиши”, „Фиат Типо”, „Форд Фокус” и два автомобила „Фолксваген Голф”, всички с бургаска регистрация, които били паркирани пред различни жилищни блокове в к-с „Славейков”. На Г.Д. е постановена 72-часова мярка за неотклонение. Продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания.
Близо час и половина след полунощ днес, в Четвърто РУП в града бил получен сигнал за извършена кражба на електрозахранващ проводник в района на ул. „Перуника” в бургаския квартал „Крайморие”. Изпратеният на място екип установил, че липсва меден проводник от едно от междустълбията, а на друго проводниците са срязани от едната страна и са паднали на земята. От показанията на свидетели станало ясно, че кражбата са извършили трима мъже, които се придвижвали с лек автомобил „Форд Фокус”. При огледа в близост до местопрестъплението полицаите открили кола, отговаряща на описанието. Тя била с бургаска регистрация, собственост на И.М. /22г. / от същия град. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа за изясняване на случая. Започнато е досъдебно производство.
Стара Загора. На 29 януари, около 15.55 часа, 57-годишен старозагорец подал сигнал в Първо РУП, че е заловил двама души в момент на кражба от трансформатор, собственост на електроразпределително дружество. Изпратеният на място екип установил самоличността на крадците - И.С./18г./ и Б.Т./19г./, и двамата от с. Маджерито. Младежите са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.
ПТП. 32-годишен мъж загина вчера при катастрофа на главен път Е-79 в района на разклона за с. Дяково. Сигналът за произшествието бил получен в полицията около 18.15 часа. Причина за пътния инцидент е навлизането на лек автомобил „Мазда”, управляван от 22-годишната Х.Н. от Русе, в лентата за насрещно движение. Колата се ударила в „Рено Еспейс”, шофирано от 32-годишен мъж. В резултат на сблъсъка мъжът загинал на място. С наранявания и фрактури, но без опасност за живота са пътувалите в „Рено”-то момиченца на 1 и 2 години, две жени на 24 и 39 години и 27-годишен мъж. Три момчета – на 3, 6 и 9 години, също пътували във френското возило, са се отървали без наранявания. Шофьорката на „Мазда”-та и пътувалия с нея 22-годишен мъж от София са ранени. Няма опасност за живота им. Мястото на тежкия инцидент е обслужено от екипи на полицията, пожарната и спешния център. Всички ранени са настанени за наблюдение в болнични заведения в Дупница и София. По случая е започнато досъдебно производство.
ПБЗН. Неизгасена цигара стана причина за пожар в мазе на къща в Кюстендил, при който вчера загина 43-годишен мъж. Сигналът за възникналия на ул. „Цар Калоян” огън бил подаден в 8.35 часа. Огнеборци от РУ “ПБЗН” са потушили пожара, при който са били унищожени и отпадъци. Сградата е било спасена. Установено е, че причината за възникване на огъня е незагасена цигара.

Времето